Posibilitatea ca PFA sa conduca contabilitatea in partida dubla a fost introdusa din 1 ianuarie 2015 in Legea contabilitatii nr. 82/1991 prin OUG nr. 79/2014, iar Ordinul MFP nr. 170/2015 pune in practica aceasta masura.
Astfel, ordinul citat prevede ca persoanele care vor opta (si au aceasta posibiltate) pentru contabilitatea in partida dubla vor organiza si conduce contabilitatea proprie in baza reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, in vigoare, pana la nivel de balanta de verificare, fara a intocmi situatii financiare anuale.
Desi actualul program Saga pentru societati ar putea fi folosit asa cum este facand eventualele corectii impuse de particularitatile pentru PFA, profesii libere, etc., cred ca s-ar impune o varianta personalizata pentru aceasta categorie.
Contabilitate in partida dubla pentru PFA
-
Re: Contabilitate in partida dubla pentru PFA
Este timp. Doar din 2016 poti opta pentru partida dubla pentru PFA, II, IF existente.
Cei infiintati dupa 01.03.2015 pot incepe de la infiintare cu partida dubla.
O sa apara si actualizari ale SAGA.
Cei infiintati dupa 01.03.2015 pot incepe de la infiintare cu partida dubla.
O sa apara si actualizari ale SAGA.
Pentru ConstantinescuM454
Si cu ce te-ar ajuta daca ai trece la partida dubla?
Nu este nevoie de nici o modificare a programului. Cred că nu ați citit ordinul 170/2015.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
aveti dreptate! CREDETI. nefiind problema mea ce credeti dv., va dau niste indicii de modificari posibile: declaratia 200, declaratia 070.tomac scrie:Nu este nevoie de nici o modificare a programului. Cred că nu ați citit ordinul 170/2015.
-
banuiesc ca aceasta intrebare se refera la curiozitatea ta fata de eventualele avantaje.pai sa zicem ca as putea edita declaratia 200, declaratia 070 si poate ca ar mai fi si altele; de exemplu faptul ca nu ar mai trebui sa tin fise pentru operatiuni diverse pentru fel si fel de operatiuni.balazse scrie:Pentru ConstantinescuM454
Sa editezi D.200? Nu prea cred ca se va implementa, altfel deja s-ar fi impementat si in Saga PS.
Scuze, dar nu prea vad nici unde avantajele, ci doar complicarea lucrurilor.
Scuze, dar nu prea vad nici unde avantajele, ci doar complicarea lucrurilor.
Mă rog.
070 - se poate edita din PS fără probleme
D200 - nu se introduce nici în PS darămite în SAGA C.
Acestea nu sunt avantaje ce ar decurge din contabilitatea în partidă dublă pentru simplu motiv că aceste declarații nu sunt condiționate de existența unei evidențe în partidă dublă.
În PS se pot folosi grupele fără nici o problemă. Grupele pot fi definite folosindu-se simbolul conturilor.
La contabilitatea în partidă simplă sunt acum doar 10 documente de întocmit și fișa de operațiuni diverse nu se regăsește între ele.
Mai mult dacă folosiți grupele puteți filtra orice operațiune pe grupa respectivă.
070 - se poate edita din PS fără probleme
D200 - nu se introduce nici în PS darămite în SAGA C.
Acestea nu sunt avantaje ce ar decurge din contabilitatea în partidă dublă pentru simplu motiv că aceste declarații nu sunt condiționate de existența unei evidențe în partidă dublă.
În PS se pot folosi grupele fără nici o problemă. Grupele pot fi definite folosindu-se simbolul conturilor.
La contabilitatea în partidă simplă sunt acum doar 10 documente de întocmit și fișa de operațiuni diverse nu se regăsește între ele.
Mai mult dacă folosiți grupele puteți filtra orice operațiune pe grupa respectivă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.