Contu 462
Contu 462
Buna ziua. Am observat in balanta ca la contul 462 am sold creditor de 300.000 lei. Din ce vad eu, fosta contabila folosea acest cont pentru a inregistra imprumutul facut de actionari catre firma. Cum pot sa scap de aceasta suma uriasa? Daca o trec pe venit, probabil va plati impozit. Sa o scot prin casa ar dura desteul de mult ca nu sunt bani multi in casa...Va rog frumos, daca ma puteti ajuta. Este extrem de mare aceasta suma acolo.
Multumesc
Multumesc
Re: Contu 462
Trebuia folosit contul 4551. Restitui atat cat iti permite disponibilul din casa, restul ramane in creditul 4551.
Suma aia se afla acolo in mod legitim, analizeaza bine balanta firmei,
in mod sigur o regasesti in active, este o modalitate de a finanta firma.
Actionarii hotărăsc cand şi cum să li se restituie sumele respective.
in mod sigur o regasesti in active, este o modalitate de a finanta firma.
Actionarii hotărăsc cand şi cum să li se restituie sumele respective.
Marian Apetre
Eu acum folosesc 4551.
Deci pot tine acei bani acolo pana cand hotarasc actionarii (chiar daca trec cativa ani). Multumesc mult.
Deci pot tine acei bani acolo pana cand hotarasc actionarii (chiar daca trec cativa ani). Multumesc mult.
Re: Contul 462
Buna ziua! Am o problema cu contul 462. Am inregistrat un import. Plata tva-ului in vama imi apare in fisa contului 462 dar operatiunea 4426=462 nu imi apare in fisa contului 462 ramanand acest cont cu sold creditor in rosu. Am gasit inregistrarea in articole contabile, in nota contabila aferenta receptiei. Tva-ul apare in jurnalul de cumparari si in dec.300. Nu stiu unde am gresit. Poate ma ajuta cineva.
Multumesc!
Multumesc!
4426=462 apare in nota contabila a importului si apoi 462 se inchide prin 462=5121 inregistrare plata TVA
Problema mea este ca in fisa contului 462 nu apare inregistrarea 4426=462, contul 462 nu se crediteaza cu tva-ul .
Nu cred ca nu apare in fisa, daca intregistrarea este validata.
Poti modifica contul 462 cu orice alt cont, e acolo o rubrica: "Cont coresp.TVA"
Poti modifica contul 462 cu orice alt cont, e acolo o rubrica: "Cont coresp.TVA"
Marian Apetre
-
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine, am inregistrat un import non-ue si nota contabila intra cu 4426=462 bun pana aici. problema apare cand vreau sa operez plata tva-ului aferent importului 462=5121 ma obliga sa completez furnizorul si nu-mi da pace. nu am cum sa salvez aceasta plata. ceva pareri? gresesc undeva, cum trebuie procedat?
462 lucrati analitic? 462.xxxx ?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati , in urma unui contract de dare in plata am inregistrat intrarea in patrimoniu a unui apartament avariat cu valoarea stabilita de evaluator prin 212 si 462 achitare. Apoi am vandut un alt apartament cu valoarea mentionata in contractul de dare in plata ramasa de achitat de catre firma respectivei pers.fizice in urma unei sentinte judecatoresti care este mult mai mare.
Inregistrari 411-7583
4427
462- 411
Sold final creditor cu - diferenta dintre cele 2 valori. Cum inchid contul 462 ?
Va rog sa ma ajutati , in urma unui contract de dare in plata am inregistrat intrarea in patrimoniu a unui apartament avariat cu valoarea stabilita de evaluator prin 212 si 462 achitare. Apoi am vandut un alt apartament cu valoarea mentionata in contractul de dare in plata ramasa de achitat de catre firma respectivei pers.fizice in urma unei sentinte judecatoresti care este mult mai mare.
Inregistrari 411-7583
4427
462- 411
Sold final creditor cu - diferenta dintre cele 2 valori. Cum inchid contul 462 ?
Prin venituri sau cheltuieli, după caz. Fie prin 6588 fie prin 7588.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
buna dimineata ! am inregistrat in 462 cheltuieli din turcia neachitate . la ultimul control au spus ca aceasta suma trebuie sa fie in casa . inregistrarea mea e 611-462 . este gresit ?
-
Buna.Sunt in aceiasi situatie cu inregistrarea crediarilor pe 462 .Cum ai rezolvat in cele din urma.
Multumesc in avans ptr raspuns
Multumesc in avans ptr raspuns
sorina87 scrie: ↑Joi Mar 05, 2015 10:33 am Buna ziua. Am observat in balanta ca la contul 462 am sold creditor de 300.000 lei. Din ce vad eu, fosta contabila folosea acest cont pentru a inregistra imprumutul facut de actionari catre firma. Cum pot sa scap de aceasta suma uriasa? Daca o trec pe venit, probabil va plati impozit. Sa o scot prin casa ar dura desteul de mult ca nu sunt bani multi in casa...Va rog frumos, daca ma puteti ajuta. Este extrem de mare aceasta suma acolo.
Multumesc