Registru de bani personal

mihalydeaka

Re: Registru de bani personal

#16 Mesaj de mihalydeaka »

Acum au rezolvat stocul cu registrele.Cumpara,ca o sa te costa mai putin .

popad70

#17 Mesaj de popad70 »

Completarea registrului se face doar la inceputul lucrului?
Daca angajatul meu se duce in pauza si isi ia o apa trebuie sa noteze acest lucru in registrul de bani personali?
Eu am inteles din ordin ca se completeaza doar la inceputul lucrului notandu-se ora la care se face inregistrarea.

cernatv

#18 Mesaj de cernatv »

Ai înțeles perfect.

popad70

#19 Mesaj de popad70 »

Multumesc mult!
Sunt atatea interpretari si pareri ca nu mai stii cum e corect.

herganiec

#20 Mesaj de herganiec »

...dar sa pastreze bonul de la apa ca sa vada diferenta de bani de la inceputul zilei si mai tarziu.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balteanuc692

#21 Mesaj de balteanuc692 »

Unde scrie ca trebuie sa pastreze bonul?

herganiec

#22 Mesaj de herganiec »

si cum justifica vanzatorul lipsa de bani(personali) ? a inregistrat la inceput 50lei cand a venit la lucru , la 12 ia pranzul si merge sa-si cumpere 15lei mancare.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

marinasim609

#23 Mesaj de marinasim609 »

si daca in timpul programului salaiatul isi cumpara de mancare sau mai primeste o suma de bani pt diverse cumparaturi dupa ce termina programul, deci difera suma de bani cu cea declarata la inceperea programului, ce se intampla? primeste amenda?
pentru o intrep.individ., contabilitate in partida simpla, cu angajati, si decide ca bacsisul (nu mare, de ex 10 bani-1 leu) sa fie distribuit lor, care este modalitatea de inregistrare a bacsisului? dar pt o intrep. fam. care nu are salariati?

Va multumesc anticipat!

tomac

#24 Mesaj de tomac »

Salariatul nu are obligația de a justifica lipsa banilor. Deja e o isterie chestia asta. ANAF nu are nici atribuții și nici lege care să-i permită să ia la întrebări o persoană și să o pună să justifice pe ce și-a cheltuit banii personali. ANAF poate controla o persoană cu privire la eventuale venituri pe care le obține dacă are informații sau indicii rezonabile că obține venituri pentru care nu plătește impozit. Dar nu cu privire la cheltuirea banilor personali.
Eu după ce-mi plătesc taxele la stat rămân cu niște bani care sunt ai mei și cărora dacă vreau să le dau foc sau să-i arunc de la etaj ori la WC sau să-mi cumpăr termite cu 5 lei bucata e strict problema mea și nu sunt obligat să dau socoteală nimănui cum am cheltuit/risipit banii mei personali.
Lumea ar trebui să-și cunoască drepturile, iar ANAF atribuțiile. Direcția Antifraudă din ANAF are atribuții clar reglementate. Acestea se văd în OUG 74/2013.
Aceștia se prevalează de faptul că pot solicita date sau informații de la orice persoană . Dar solicitarea se face - în condițiile legii și doar pentru fundamentarea faptelor ce contravin legislației în vigoare în domeniul fiscal.
Nu este cazul pe speța aceasta. Nici legitimarea salariaților nu e în regulă decât în anumite condiții - să se fi constat fapte de evaziune fiscală și salariații sau persoanele să fie implicate în efectuarea acelor fapte.
De percheziție corporală nici nu poate fi vorba.

Entitatea ce conduce evidență în partidă simplă emite bon fiscal distinct pe bacșiș/rest neridicat, dacă există, și le operează în contabilitate ca încasări, venituri impozabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marinasim609

#25 Mesaj de marinasim609 »

si va plati impozitul aferent atunci cand intocmeste declaratia 200? (entitatea fara angajati)
si pentru entitatea care are personal angajat, cum procedeaza? aceasta decide ca bacsisul sa il distribuie angajatilor.
Imi cer mii de scuze pt toate aceste intrebari.

Va multumesc!

herganiec

#26 Mesaj de herganiec »

il da angajatilor dar va trebui sa il introduceti la fiecare luna in salarii pe <alte venituri>.

marinasim609

#27 Mesaj de marinasim609 »

multumesc mult!

O alta intrebare as avea: o if fara angajati trebuie sa aiba si ea regulament cu distribuirea bacsisului, adica va ramane in unitate?

Va multumesc anticipat!

cernatv

#28 Mesaj de cernatv »

Da.

marinasim609

#29 Mesaj de marinasim609 »

multumesc

tomac

#30 Mesaj de tomac »

herganiec scrie:il da angajatilor dar va trebui sa il introduceti la fiecare luna in salarii pe <alte venituri>.
De ce în salarii? Știi tu sigur? Ai tu vreo normă legală pentru afirmația asta?
Acum tratamentul fiscal nu este reglementat. Nici măcar în proiectul de modificare a codului fiscal nu sunt incluse sumele la capitolul legat de venituri din salarii ci în capitolul "alte venituri" adică acele venituri ce nu s-ar include în statul de salarii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns