venituri totale- 100.000, ch. totale= 80.000 ron( din care imp. pe profit achitat 1.600 si protocol 4.000), Cifra de afaceri 99.000 ron. Cat este impozitul pe profit?
astept pareri, multumesc
impozit pe profit
Re: impozit pe profit
Impozitul pe profit achitat nu e o cheltuială neapărat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
afara ploua..........tomac scrie:Impozitul pe profit achitat nu e o cheltuială neapărat.

Încă nu. Urmează. Dar afirmația mea este corectă. Suma achitată la impozit pe profit este irelevantă aici. De ce ar conta cât este impozitul plătit? Și de ce impozitul plătit ar fi cheltuială?
la noi ploua deja,tomac scrie:Încă nu. Urmează. Dar afirmația mea este corectă. Suma achitată la impozit pe profit este irelevantă aici. De ce ar conta cât este impozitul plătit? Și de ce impozitul plătit ar fi cheltuială?
intrebarea era, avand in vedere datele enumerate cat este impozitul pr profit de achitat la sfarsitul anului.
Chiar că afară plouă!

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
avand in vedere ca cifra de afaceri este de 99.000 ron, asta inseamna ca nu pot plati impozit pe profit, deoarece sunt sub plafonul de 65.000 euro.
in cazul in care depasesc acest plafon de 65.000 euro voi putea trece la impozt pe profit16%, pana atunci platesc un impozit pe venit de 3.%
in cazul in care depasesc acest plafon de 65.000 euro voi putea trece la impozt pe profit16%, pana atunci platesc un impozit pe venit de 3.%
Nu contează cifra de afaceri pentru trecerea de la micro la profit. În considerare se iau elementele ce definesc baza de calcul a impozitului pe venit. Acestea cuprind sau exclud unele elemente și în afara cifrei de afaceri. Se iau total venituri la care se pot adăuga reducerile comerciale primite, se exclud unele venituri, în cazul altora se ia în considerare doar diferența între venituri și cheltuieli.
Și mai contează și componența veniturilor sau deținătorul capitalului. Spre exemplu dacă firma are ca acționar statul, nu va plăti niciodată impozit pe venit. Dacă firma are venituri din consultanță de 20% din veniturile sale, va fi obligată să treacă la profit în trimestrul în care depășește această pondere.
Deci nu este neapărat corect faptul că la o cifră de afaceri rămâne la micro.
Și mai contează și componența veniturilor sau deținătorul capitalului. Spre exemplu dacă firma are ca acționar statul, nu va plăti niciodată impozit pe venit. Dacă firma are venituri din consultanță de 20% din veniturile sale, va fi obligată să treacă la profit în trimestrul în care depășește această pondere.
Deci nu este neapărat corect faptul că la o cifră de afaceri rămâne la micro.