Inregistrare BO emise
-
Inregistrare BO emise
Cum inregistrez BO emise si cum urmaresc decontarea acestora?
Re: Inregistrare BO emise
SAGA are posibilitatea de tine aceasta evidenta dar este mult mai bine sa tineti evidenta extra-contabil (manual adica)
In mod normal trebuie sa inregistrati:
413 = 4111 pentru BO/CEC iar la primirea banilor prin Banca sa faceti 5121 = 413
SAGA nu va face aceste inregistrari automat ci va lasa pe dvs. sa le faceti
De ce nu face automat?! Pentru ca exista posibilitatea ca acel tert sa nu aiba disponibil in contul sau (desi a emis un instrument de plata fara numerar: CEC/BO) si atunci programul va face automat o inregistrare (pentru ca veti alege si data probabila la care banii vor inra in contul dvs) care poate in realitate nu va fi facuta.
Aveti in OPERATII------>Cecuri BO emise/primite posibilitatea adaugarii acestor operatiuni
Cititi cu atentie si acest topic:
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=12&t=6517
Retineti ca in momentul in care introduceti acolo un CEC/BO clientul/furnizorul se considera ACHITAT
Ar fi mai bine sa tineti evidenta asa cum v-am sugerat la inceputul acestui post.
In mod normal trebuie sa inregistrati:
413 = 4111 pentru BO/CEC iar la primirea banilor prin Banca sa faceti 5121 = 413
SAGA nu va face aceste inregistrari automat ci va lasa pe dvs. sa le faceti
De ce nu face automat?! Pentru ca exista posibilitatea ca acel tert sa nu aiba disponibil in contul sau (desi a emis un instrument de plata fara numerar: CEC/BO) si atunci programul va face automat o inregistrare (pentru ca veti alege si data probabila la care banii vor inra in contul dvs) care poate in realitate nu va fi facuta.
Aveti in OPERATII------>Cecuri BO emise/primite posibilitatea adaugarii acestor operatiuni
Cititi cu atentie si acest topic:
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=12&t=6517
Retineti ca in momentul in care introduceti acolo un CEC/BO clientul/furnizorul se considera ACHITAT
Ar fi mai bine sa tineti evidenta asa cum v-am sugerat la inceputul acestui post.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Multumesc de ajutor!
eu folosesc ecranul de cecuri/bo si sunt foarte multumita......saga nu face nicio inregistrare automata la data scadentei bo.....toate inregistrarile de incasari sau plati bo/cec le fac in acest ecran bineinteles cind le gasesc platite sau incasate in extrasul de cont de la banca.
Asa este corect AvramG.
Recunosc ca m-am invatat gresit sa nu respect prevederile in materie de BO/CEC (privind inregistraea acestora in contabilitate).
Problema a aparut in momentul in care am inchis un client prin 413 si acela nu a mai platit pentru ca nu a avut disponibil in cont. N-a mai platit niciodata de altfel.

Recunosc ca m-am invatat gresit sa nu respect prevederile in materie de BO/CEC (privind inregistraea acestora in contabilitate).
Problema a aparut in momentul in care am inchis un client prin 413 si acela nu a mai platit pentru ca nu a avut disponibil in cont. N-a mai platit niciodata de altfel.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Dar ne-a invatat Tomac cum sa facem in acest caz.......daca am introdus un BO la incasare in luna martie in situatia cecuri/bo apare automat inregistrarea 413=4111 si in mai cind avea scadenta nu l-am incasat (a fost refuzat la plata ca nu a avut bani in cont clientul meu) procedam astfel:
stergem BO -ul respectiv din martie dar in acelasi timp cu aceeasi data din martie in articole contabile repunem inregistrarea care s-a sters odata cu stergerea BO 413=4111.
In mai cind am primit refuzul la plata facem inregistrarea in articole contabile 413=4111 cu minus....ne ducem in situatie clienti si de acolo reglam situatia in asa fel incit factura pe care o incasasem cu BO va apare ca neachitata.
stergem BO -ul respectiv din martie dar in acelasi timp cu aceeasi data din martie in articole contabile repunem inregistrarea care s-a sters odata cu stergerea BO 413=4111.
In mai cind am primit refuzul la plata facem inregistrarea in articole contabile 413=4111 cu minus....ne ducem in situatie clienti si de acolo reglam situatia in asa fel incit factura pe care o incasasem cu BO va apare ca neachitata.
Și mai sunt și alte modalități de rezolvare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
eu asa am invatat de la tine......daca sunt si alte variante, impartaseste-le si noua si-ti vom fi vesnic recunoscatori