Facturare eronata
Facturare eronata
S-a facturat produs cu taxare inversa pentru societate care nu este inregistrata in socpuri de tva.Care este procedura de regularizare?Ce se intampla daca acest lucru a fost efectuat si in anii precedenti?
Re: Facturare eronata
Il stornezi si emiti o factura noua cu TVA.
Oricum la un control este posibil sa iti calculeze majorari de intarziere pentru necolectarea TVA-ului.
De atunci ai avut control?
Oricum la un control este posibil sa iti calculeze majorari de intarziere pentru necolectarea TVA-ului.
De atunci ai avut control?
Facturează acum tot tva-ul, încasează-l şi dă-l la buget.
Când v-a veni fiscul o sa-ţi calculeze majorări.
balazse a fost mai rapid
Când v-a veni fiscul o sa-ţi calculeze majorări.
balazse a fost mai rapid
NU,nu am avut control.Am inteles cu facturarea,dar cu declaratiile?
La D300 nu există rectificativă. Înregistrezi în D300 aferent lunii în care emiţi factura, la regularizări.
Redepui D394 pentru lunile precedente şi scoţi facturile emise eronat cu taxare inversă.
Redepui D394 pentru lunile precedente şi scoţi facturile emise eronat cu taxare inversă.
Ok,stiu ca nu exista regularizare la tva.Problema este ca nu-mi permite programul de facturare sa emit facturi din urma.Pot face facture de stornare pe fiecare client pe total marfa(exista doar un singur produs) + valoare si sa refacturez pe cantitate si valoare aplicand tva-ul? Totusi sunt facturi din 2013 si 2014.Ce ma sfatuiti?
Am omis...... facturarea sa o fac cu luna mai 2014
Facturarea il faci acum pe mai 2015, deoarece ai inchis tot ce era de inchis, precum corectiile se fac la momentul in care ai gasit greseala (poate ai depus si bilant la 30.06.2014).
Acum daca observi o greseala din 2010 te apuci si devalidezi totul pana pe 2015?
Ceea ce poti face este ca la "data" sa treci "01.05.2015", iar la "data document" sa treci data facturii originale din 2014.
Acum daca observi o greseala din 2010 te apuci si devalidezi totul pana pe 2015?
Ceea ce poti face este ca la "data" sa treci "01.05.2015", iar la "data document" sa treci data facturii originale din 2014.