tva

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
catrinescue

tva

#1 Mesaj de catrinescue »

Buna ziua , am si eu o intrebare legat de bonurile ficale.
Cand introducem bonurile in intrari, de ce nu pot trece suma totala si sa deduca programul tva automat ?

balazse

Re: tva

#2 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Nu are treaba TVA-ul cu bonul, ci ce ai trecut la "articole/servicii".
Ai incercat ca la "articole/servicii" sa completezi cu "consumabil" (etc.), la "TVA %" cu "24" si la "cont" cu "6028"/"604" sa-l salvezi/validezi sa iesi din meniu si sa reintrii, iar cand introduci din nou "consumabil" o sa-ti completezi la fel "TVA %", precum si "contul"?
Daca ai achizitii si cu TVA 24% si cu 0% atunci incearca ca atunci cand esti la denumire sa apesi butonul cu sageata in jos, astfel de deplasezi intre denumiri si atunci o sa ai o denumire cu 24% si una cu 0%.

PS: Ii asa de greu sa completezi "denumirea", "cantitatea", "cota TVA" (asta de obicei preia automat cu 24%) si "total"?

catrinescue

#3 Mesaj de catrinescue »

Eu am intrebat altceva , la mentor exista posibilitatea sa introduci la intrari bonuri fiscale , exemplu":
Un bon de combustibil trebuie introdus in intrari pe gestiunea respectiva , valoarea bonului are inclus tva , iar ca sa introduc valoarea bonului fara tva trebuie sa fac singura sa aflu baza , iar eu am intrebat daca exista posibilitatea sa introduc valoarea bonului total si de acolo sa imi extraga tva singr programul .
Ati inteles ?

berceal550

#4 Mesaj de berceal550 »

catrinescue scrie:Eu am intrebat altceva , la mentor exista posibilitatea sa introduci la intrari bonuri fiscale , exemplu":
Un bon de combustibil trebuie introdus in intrari pe gestiunea respectiva , valoarea bonului are inclus tva , iar ca sa introduc valoarea bonului fara tva trebuie sa fac singura sa aflu baza , iar eu am intrebat daca exista posibilitatea sa introduc valoarea bonului total si de acolo sa imi extraga tva singr programul .
Ati inteles ?
Dar macar ai incercat??? Iti spun eu ca merge. Bonurile de motorina oare cum se inregistreaza??
Incearca sa introduci cantitatea de motorina ( litri) si totalul bonului la rubrica << Total >> sa vezi ca merge

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pentru BerceaL550
Referitor la postare:
tomac scrie: Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.

catrinescue

#6 Mesaj de catrinescue »

Am sa incerc, multumesc mult!

catrinescue

#7 Mesaj de catrinescue »

este valabil cum spui tu numai la baza (f.tva)
daca trevi val.totla la bon,nu iti extrage tva ci iti adauga tva .

catrinescue

#8 Mesaj de catrinescue »

ASTA STIAM SI EU !

berceal550

#9 Mesaj de berceal550 »

Tu te uiti prin program?? Cum sa nu-ti scoata TVA-ul?? Citeste toate rubticile

ps
Dupa coloana TOTAL, este coloana TVA : uita-te si verifica TVA-ul de pe un bon de motorina cu ceea ce apare in acea coloana

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Pentru CatrinescuE
Incearca sa introduci cota de TVA, cantitatea si coloana "total" unde introduci suma "inclusiv TVA".

Scrie răspuns