notificare anaf
notificare anaf
Am primit o notificare de la anaf ca la sfarsitul anului nu am avut cifra de afaceri de 100000 de euro si ca trebuia sa trec de la tva trimestrial la tva lunar.imi cere sa le transmit in scris ce demersuri am intreprins in vederea eliminarii acestei neconcordanta. Mentionez ca nu am depus declaratia 010 pentru trecere la tva trimestrial.Ce sfat imi puteti da?
Re: notificare anaf
Si au dreptate sau nu?
da au dreptate,dar acum nu pot decat sa depun 010,dar nu stiu ce urmari ar fi.Daca ma poate ajuta cineva cu un mic raspuns in privinta urmarilor.
Am vazut un caz asemanator, acolo cei de la control au observat si au solicitata sa se genereze declaratii la trimestru, dar nu stiu cum au rezolvat cu vectorul fiscal.
am fost la anaf si mi-au dat avertisment,desi le-am explicat ca nu m-am sustras cu nimic, am depus declaratiile in termen si au fost platite chiar la timp,dar nu am avut cu cine discuta.
-
am avut o situatie identica .trebuie sa depui 010 cu schimbarea perioadei daca nu cumva au schimbat-o ei din oficiu si chiar daca ai transmis 112 lunar si sa platit lunar trebuie sa faci rectificative la 112 pe tot anul 2014 pana in prezent doar la lunile care nu fac parte din inchiderea trimestrului adica:ian.feb,apr,mai,iul,aug,oct,noi, si pe 2015 la fel.notificarea trebuia sa o primiti pe la jumatatea anului 2014.
De ce ai face rectificatve la 112? 

-
pai daca schimba perioada de la trim la luna in cazul cand nu ti-ai platit lunar darile si depui din nou 112 deja cand perioada este luna sa poata sa-ti calculeze majorari pt. neplata in termen.Rectificativele trebuiesc depuse in urma scimbarii perioadei.
Si ce treaba are 112 cu TVA?
Pentru TudoraF841
Asa cum zicea si SeptimiuV, nu are nici un rost rectificativul cu D.112, deoarece D.112 se depune pentru fiecare luna in parte si centralizat pe trimestru.
Iar asa cum a mentionat si RovidG116
Modificarea vectorului fiscal pentru TVA nu are legatura cu vectorul pentru contributiile salariale.
Asa cum zicea si SeptimiuV, nu are nici un rost rectificativul cu D.112, deoarece D.112 se depune pentru fiecare luna in parte si centralizat pe trimestru.
Iar asa cum a mentionat si RovidG116
Modificarea vectorului fiscal pentru TVA nu are legatura cu vectorul pentru contributiile salariale.
-
da ,aveti dreptate ,nu am fost suficient de atent :in cazul meu era vorba de nr. mediu de salariati trecut in bilantul dec 2013 care schimba periada fiscala pentru contributii incepand cu ian 2014 si nu avea legatura cu tva.Scuze , ma luat valul.