Probleme inchidere tichete cadou

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
alexandrub

Probleme inchidere tichete cadou

#1 Mesaj de alexandrub »

Am descoperit o problema la inchiderea lunii aprilie, luna in care constat si ca in planul de conturi, contul 642 a facut pui, respectiv analitice 6421 si 6422 pentru tichete cadou/avantaje in natura primul si pentru tichete de masa al doilea. Problema este urmatoarea: desi in articole contabile se face inchiderea contului 5328 cu 6421 (???) pe doua randuri, cu fiecare suma in parte distinct pentru cele doua facturi de tichete (cadou si de masa), contul 5328 ramane cu sold, cu suma tichetelor cadou. Articolul contabil este compus, Saga nu ma lasa sa fac modificari in el. Unde ar trebui sa modific, in setarile programului, ca sa se duca tichetele distinct pe fiecare cont de cheltuiala, acum, daca tot exista? Si de ce oare nu se inchide totusi contul, va rog? De mentionat ca am facut analitice si la contul 5328, gandindu-ma ca ar putea fi o rezolvare. Nu e.

paturcai

Re: Probleme inchidere tichete cadou

#2 Mesaj de paturcai »

Devalidati STATELE, si revalidati-le incepand cu Ianuarie 2015
Devalidati si revalidati inchiderile de luna de la Ianuarie pana la zi.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

alexandrub

#3 Mesaj de alexandrub »

Am facut ceea ce mi-ati recomandat, nu s-a schimbat nimic. In articole contabile se face articolul compus incluzand cele doua sume, tichete de masa si tichete cadou 6421=5328,in nota contabila aferenta statelor de salarii la fel, se vede inchiderea celor doua sume cu contul 6421, insa in nota contabila de la inchidere luna se vede doar inchiderea sumei de la tichetele de masa, cele cadou nu se vad. Raman in sold. Nu inteleg ce se intampla.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Imi pare rau ca intampinati astfel de probleme.
Am trecut tichete cadou (desi nu am avut o astfel de situatie) si SAGA a generat corect NC:
6451 = 5328 tichete masa
6452 = 5328 tichete cadou/avantaje in natura
Faceti o salvare a baze de date si scrieti un email la SAGA

alexandrub

#5 Mesaj de alexandrub »

Multumesc mult pentru indicatii, am rezolvat de dimineata la indicatiile unui veteran in programul Saga. :) Ca de obicei, solutia era prea simpla, o scriu aici pentru altii care intampina problema asta. Am intrat in Configurare Salarii, Conturi, si de acolo am setat articolele contabile corecte. Acolo aparea ca fiind presetat contul 6421 pentru tichetele de masa, (???)cont 5328, iar pe randul de tichete cadou/ avantaje in natura nu era nimic. De aceea programul de inchidere era dat peste cap. Acum soldurile sunt bune si articolele arata frumos. :) Va multumesc inca o data pentru preocupare.

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

alexandrub scrie: am rezolvat de dimineata la indicatiile unui veteran in programul Saga. :)
Care'i moşu? :wink:
Ia si pensie?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

alexandrub

#7 Mesaj de alexandrub »

Nu activeaza pe forum acest veteran... Si da, ia si pensie, si munceste pe rupte la 78 de ani impliniti. :)

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Oh Doamne!
Bravo!
Face contabilitatea asta din noi superoameni!
:D

Scrie răspuns