inregistrare c/v concedii medicale incasate prin BANCA.
-
inregistrare c/v concedii medicale incasate prin BANCA.
Daca ma poate ajuta si pe mine cineva ! la SGA PS incasarea sumelor pe concediile medicale de la Casa de Sanatate cum se inregistreaza? daca le inregistrez ca venit ele vor fi impozitate , va rog sa ma lamuriti nefiind conturi este mai in ceata , va multumesc.
Re: inregistrare c/v concedii medicale incasate prin BANCA.
Cs venit neimpozabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Doar din curiozitate. Daca plata acelei indemnizatii, pe care ulterior il recuperez, l-am considerat cheltuiala deductibila, nu cumva ar trebui sa consider un venit impozabil (sau atunci plata respectiva sa-l consider nedeductibila)?
El vrea să-l înregistreze ca neimpozabil așa că i-am oferit soluția la ceea ce dorește el.
Nu orice indemnizație primită de la CASS pentru concedii medicale este impozabilă dar nici nu toate sunt neimpozabile. Cele pentru incapacitate temporară de muncă sunt impozabile, dar cele pentru risc maternal, maternitate, creșterea copilului și îngrijirea copilului bolnav sunt neimpozabile.
Nu orice indemnizație primită de la CASS pentru concedii medicale este impozabilă dar nici nu toate sunt neimpozabile. Cele pentru incapacitate temporară de muncă sunt impozabile, dar cele pentru risc maternal, maternitate, creșterea copilului și îngrijirea copilului bolnav sunt neimpozabile.
Si care ar fi diferenta intre cele doua tipuri de concedii medicale? Dupa parerea mea, o data ce le-am trecut pe cheltuieli deductibile si le primesc inapoi ar trebui sa le consider impozabile.
Tratamentul fiscal. Cele de risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav sunt venituri neimpozabile conform codului fiscal. Vezi art.42
Multumesc foarte mult pentru lamuriri. 

-
Multumesc pentru raspuns, insa eu stiam ca este neimpozabil dar cand operez ca si incasare in BANCA nu stiu unde sa-l prind la ( tipul operatiei) ca daca il inregistrez ca si venit ,ma gandesc ca la sfarsit de an imi calculeaza impozit pe el.
Creezi un nou tip, care sa fie aproape la fel ca si "007", diferenta fiind ca in loc de "venit impozabil" alegi "venit neimpozabil".
-
Multumesc frumos.