pontaj
pontaj
Buna.Am un salariat angajat cu 8 /zi.In luna mai (pana pe 24)a venit la munca doar 2 ore/zi dupa care a zis ca pleaca.Angajatorul vrea ca in aceasta perioada 1-24 mai sa il ponteze exact cat a venit respectiv 2 ore/zi deoarece nu vrea sa ii plateasca contributiile pentru 8 ore.Cum operez pe statul de plata in asa fel incat salarul de baza sa ramana acelasi,ore norma sa ramana 8 dar orele lucrate sa le modific?Am incercat manual dar cand dau salvare revine la nr.de ore si sumele initiale.
Va multumesc
Va multumesc
- fagarasa176
Re: pontaj
Modifici la timp lucrat...iar la salvare da "NO"
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
K.Multumesc mult.O zi faina
-
un angajat este angajat la program normal de 8h/zi.daca acest angajat vine jumatate de luna 2h/zi si jumatate de luna 8h/zi,se modifica manual fiecare zi cu orele care le-a lucrat angajatul respectiv.
Intrebare: la itm se inregistreaza cu 8h/zi contractul de munca?Dar atunci cand angajatul lucreaza doar 2h/zi(desi contractul este inregistrat la itm cu 8h/zi),mai trebuie sa anuntam la itm?sau doar modificam in statul de plata si in fisa colectiva de prezenta,si cand depunem declaratia vad cei de la itm si nu mai trebuie "anuntati"?! Se face vreun act aditional la contract pentru faptul ca angajatul lucreaza jumatate de luna 2h/zi si jumatate de luna 8h/zi?
Mentionez ca nu este in fiecare luna asa: uneori lucreaza toata luna 8h/zi alteori doar 2h/zi.
Sper sa intelegeti care este nelamurirea mea si astept raspunsul vostru.
Multumesc!
Intrebare: la itm se inregistreaza cu 8h/zi contractul de munca?Dar atunci cand angajatul lucreaza doar 2h/zi(desi contractul este inregistrat la itm cu 8h/zi),mai trebuie sa anuntam la itm?sau doar modificam in statul de plata si in fisa colectiva de prezenta,si cand depunem declaratia vad cei de la itm si nu mai trebuie "anuntati"?! Se face vreun act aditional la contract pentru faptul ca angajatul lucreaza jumatate de luna 2h/zi si jumatate de luna 8h/zi?
Mentionez ca nu este in fiecare luna asa: uneori lucreaza toata luna 8h/zi alteori doar 2h/zi.
Sper sa intelegeti care este nelamurirea mea si astept raspunsul vostru.
Multumesc!
Pentru FagarasA176
Nu este bine sa se modifice manual coloana "timp lucrat".
Pentru MireutaM
La "detalii" ai casuta "absente" si completezi acolo orele nelucrate.
Pentru BogdanR479
Angajatorul trebuie sa decida cu ce norma doreste sa angajeze acel om si nu angajatul decide cate ore ii place sa lucreze (si sa aleaga repartizare a orelor "inegala").
Daca angajatorul nu poate acoperii cele 8 ore si stie totusi cate ore va lucra sa ii modifice norma la una mai mica care sa acopere orele lucrate sau sa ii modifice contractul de la norma de x ore/zi la y ore/luna.
Nu este bine sa se modifice manual coloana "timp lucrat".
Pentru MireutaM
La "detalii" ai casuta "absente" si completezi acolo orele nelucrate.
Pentru BogdanR479
Angajatorul trebuie sa decida cu ce norma doreste sa angajeze acel om si nu angajatul decide cate ore ii place sa lucreze (si sa aleaga repartizare a orelor "inegala").
Daca angajatorul nu poate acoperii cele 8 ore si stie totusi cate ore va lucra sa ii modifice norma la una mai mica care sa acopere orele lucrate sau sa ii modifice contractul de la norma de x ore/zi la y ore/luna.
-
Bineinteles ca angajatorul va decide acest lucru,insa ma intrebam daca contractul de munca se inregistreaza cu 8h/zi,atunci cand anagajatul lucreaza doar 2h/zi,trebuie anuntat la itm?trebuie facut vreun act aditional la contract pentru zilele in care lucreaza 2h/zi? sau doar se ponteaza in statul de plata si in fisa de prezenta,iar cei de la itm vad din declaratie cate ore a lucrat angajatul in luna respectiva.
daca inregistreaza contractul pentru 2h/zi sau 6h/zi,iar angajatul lucreaza cateva zile 8h/zi,atunci angajatorul areprobleme cu cei de la itm ca angajatul are ore suplimentare,iar daca acesta este angajat cu norma partiala nu are voie sa faca oresuplimentare.
Banuiesc ca in statul de plata se calculeaza exact
daca inregistreaza contractul pentru 2h/zi sau 6h/zi,iar angajatul lucreaza cateva zile 8h/zi,atunci angajatorul areprobleme cu cei de la itm ca angajatul are ore suplimentare,iar daca acesta este angajat cu norma partiala nu are voie sa faca oresuplimentare.
Banuiesc ca in statul de plata se calculeaza exact
Daca se modifica norma de lucru de la 8 ore/zi la 2 ore/zi atunci trebuie facut un act aditional.
Daca angajtul absenteaza de la servici, atunci va fi pontat doar cate ore a lucrat.
De altfel, pot sa am un contract de 2 ore/zi (10 ore/saptamana) cu repartizare inegala, atunci vin doua zile cate 5 ore si gata (sau o zi 8 ore si inca o zi 2 ore).
Ceea ce doresti tu ca vine angajtul si lucreaza cum doreste ii mai greu de pus pe hartie sa fie bine pentru toata lumea.
Daca angajtul absenteaza de la servici, atunci va fi pontat doar cate ore a lucrat.
De altfel, pot sa am un contract de 2 ore/zi (10 ore/saptamana) cu repartizare inegala, atunci vin doua zile cate 5 ore si gata (sau o zi 8 ore si inca o zi 2 ore).
Ceea ce doresti tu ca vine angajtul si lucreaza cum doreste ii mai greu de pus pe hartie sa fie bine pentru toata lumea.
-
Cei de la itm si in lege ne spune ca o persoana angajata cu timp partial(1-7h/zi),nu are voie sa faca ore suplimentare.
O sa dau un exemplu mai clar:
Popescu Ion - muncitor necalificat,angajat cu contract de 8h/zi.
luna mai 2015:
-prima saptamana : 5 zile cu 8h/zi;
-a doua saptamana : 5 zile cu 2h/zi;
-a treia saptamana: 2 zile cu 8h/zi si 3 zile cu 2h/zi;
-a patra saptamana : 3 zile cu 8h/zi si 2 zile cu 4h/zi.
Inregistram contractul cu 8h/zi,insa pontampe fiecare zi cat a lucrat.
La contractul lui Popescu Ion,trebuie facut vreun act aditional pentru norma partiala?
Trebuie anuntat la ITM?
Sau nu anuntam la ITM,deoarece se vede in 112 zilele lucrate si contributiile ce trebuiesc platite pt Popescu Ion?
Cam asta este intrebarea mea si asta doresc sa ma lamuresc.
Multumesc!
O sa dau un exemplu mai clar:
Popescu Ion - muncitor necalificat,angajat cu contract de 8h/zi.
luna mai 2015:
-prima saptamana : 5 zile cu 8h/zi;
-a doua saptamana : 5 zile cu 2h/zi;
-a treia saptamana: 2 zile cu 8h/zi si 3 zile cu 2h/zi;
-a patra saptamana : 3 zile cu 8h/zi si 2 zile cu 4h/zi.
Inregistram contractul cu 8h/zi,insa pontampe fiecare zi cat a lucrat.
La contractul lui Popescu Ion,trebuie facut vreun act aditional pentru norma partiala?
Trebuie anuntat la ITM?
Sau nu anuntam la ITM,deoarece se vede in 112 zilele lucrate si contributiile ce trebuiesc platite pt Popescu Ion?
Cam asta este intrebarea mea si asta doresc sa ma lamuresc.
Multumesc!

Nici nu am zis sa lucreze ore suplimentare.
In mod normal nu trebuie sa modifici norma de lucru, dar ramane la latitudinea angajatorului cum va ponta acele ore lipsa, deoarece este treaba angajatorului sa ii asigure angajatului 8 ore/zi si nu a angajatului, daca la angajat cu 8 ore/zi.
In mod normal nu trebuie sa modifici norma de lucru, dar ramane la latitudinea angajatorului cum va ponta acele ore lipsa, deoarece este treaba angajatorului sa ii asigure angajatului 8 ore/zi si nu a angajatului, daca la angajat cu 8 ore/zi.