Fcaturi - TVA la incasare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
fodori

Fcaturi - TVA la incasare

#1 Mesaj de fodori »

Buna ziua,
am o problema pe care nu stiu cum sa rezolv, si va rog daca ma puteti indruma in legatura cu asta.
Am o societatea platitor de TVA, care nu mai aplica din 2014 sistemul de TVA la incasare si nici nu mai are facturi neachitate din aceea perioada(anul 2013), dar in jurnal de cumparari tot imi apar niste facturi ca si cum nu ar fi fost achitate din anul 2013. Nu stiu ce sa fac ca sa-mi dispare acele facturi si sa nu mai apare in jurnal de cumparari la partea de neexigibile la plata.

Va multumesc
Ultima oară modificat Vin Iun 12, 2015 11:42 am de către fodori, modificat 1 dată în total.

balazse

Re: Fcaturi - TVA la incasare

#2 Mesaj de balazse »

Verifica daca acele facturi au fost sau nu platite? Contravaloare TVA-ului pentru acele facturi se regasesc in soldul contului 4428.TP?

fodori

#3 Mesaj de fodori »

Am verificat, si sunt platite toate, insa nici facturi nu am din aceea perioada pe care sa le sting, si imi apare si in sold la 4428.TP. Ceva am incurcat rau de tot :(

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Problema este ca la momentul respectiv ai lucrat gresit la acele unitati, precum sincer sa fiu ar fi trebuit sa vezi de ceva timp ca nu este corect ce apare in jurnal.
Acum doar "speculez" cu o posibila solutie.
Fa o salvare de baza de date, dupa care mergi pe facturile in cauza si apasa pe "plata" si vei inregistra o plata unde la suma vei trece cu minus valoarea care iti apare in "jurnal de cumparari" ca si "neachitat", iar la data 01.05.2015, dupa care tot prin aceeasi metoda inregistrezi din nou plata (dar acum cu suma pozitiva).
Dupa ce ai terminat fa o inchidere de TVA la "inchidere luna" si vezi daca se regleaza situatia.
Ar trebui sa incerci o factura, iar daca functioneaza operezi pentru fiecare factura in parte.
Sa ne zici daca functioneaza sau nu.

fodori

#5 Mesaj de fodori »

Merci mult,
sincera sa fiu am observant asta de mult, numai ca tot am amanat problema, dar acum si cu cele doua cote de TVA ma gandeam sa pun la punct totul.
Dupa ce am verificat mai amanuntit mi-am dat seama cu ce am incurcat, respectiv am avut o factura discount cu care am stins acele facturi si cand am operat atunci m-am gresit.
Acuma incerc sa le reglez.

Iti multumesc inca o data.

Scrie răspuns