Buna ziua!
Am un import din China, iar una din facturile asociate aferente transportului naval este emisa de o firma platitoare de tva din Romania dar in USD. Factura a fost platita prin banca in lei, conform cursului valutar.
Factura emisa in usd, fara tva o inregistrez in ,,facturi asociate" in lei sau in usd? Mai depun decl. 390? Ma indoiesc.
Luminati-ma si pe mine, va rog!
Multumesc!
Factura asociata in usd
Re: Factura asociata in usd
În USD. Nu depui D390 pentru asta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Deci nu e cu taxare inversa! Nu evidentiez tva-ul nicaieri, da?
Ba se evidentiaza TVA-ul si nu este cu taxare inversa.
Atunci cand se face importul veti avea 4426 = 462
Plata TVA in vama va fi
462 = 5121
Pentru comision si/sau taxe vamale 371 = 446
Plata
446 = 5121
Daca faceti intrarea cu SAGA, stie SAGA nmude sa le duca.
Daca faceti intrarea cu SAGA, in ecranul de sus, aveti in dreptul coloanei de TVA inca o coloana pe care scrie cont corespondent. Aici scrieti (pentru TVA) 462, iar daca exista comision treceti 446
In D300 sumele se trec:
La randul 22 din Decontul de TVA - Achizitii de bunuri si servicii taxabile cu cota de 24%, altele decat cele de la rd.25, randul 27 - TOTAL TAXA DEDUCTIBILA
si
randul 28 SUB-TOTAL TAXA se completeaza: baza de impozitare - (valoarea marfii importate care contine si comisionul vamal), TVA - (suma pe care ati trecut-o prin contul 462) in lei.
Atunci cand se face importul veti avea 4426 = 462
Plata TVA in vama va fi
462 = 5121
Pentru comision si/sau taxe vamale 371 = 446
Plata
446 = 5121
Daca faceti intrarea cu SAGA, stie SAGA nmude sa le duca.
Daca faceti intrarea cu SAGA, in ecranul de sus, aveti in dreptul coloanei de TVA inca o coloana pe care scrie cont corespondent. Aici scrieti (pentru TVA) 462, iar daca exista comision treceti 446
In D300 sumele se trec:
La randul 22 din Decontul de TVA - Achizitii de bunuri si servicii taxabile cu cota de 24%, altele decat cele de la rd.25, randul 27 - TOTAL TAXA DEDUCTIBILA
si
randul 28 SUB-TOTAL TAXA se completeaza: baza de impozitare - (valoarea marfii importate care contine si comisionul vamal), TVA - (suma pe care ati trecut-o prin contul 462) in lei.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
NU, nu! Asta stiu. Vroiam sa-mi confirmati legat de factura asociata in usd.
Deci o inregistrez la ,,facturi asociate" in moneda usd, fara sa scriu si tva-ul deoarece nu este pe factura? daca furnizorul nu era din romania dar avea cod valid de tva si factura era in usd, atunci presupun ca era taxare inversa.
Deci o inregistrez la ,,facturi asociate" in moneda usd, fara sa scriu si tva-ul deoarece nu este pe factura? daca furnizorul nu era din romania dar avea cod valid de tva si factura era in usd, atunci presupun ca era taxare inversa.