Hotarare judecatoreasca anulare decizie incetare CIM

stefani154

Hotarare judecatoreasca anulare decizie incetare CIM

#1 Mesaj de stefani154 »

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea situatie:Un angajat a obtinut in instanta anularea deciziei de incetare a CIM, asa ca trebuie sa ii fac state de plata incepand cu 05.02.2013.
1. In Saga, la Registrul de evidenta salariati modific stare curenta "incetat" cu "activ" sau "reactivat"? Salariul, fiind vorba de minimul pe economie , era 750 lei in februarie 2013, il trec mai intai pe acesta si apoi il modific pe masura ce ajung cu statele la luna in care se modifica?(in iulie 2013 a devenit 800 lei, s.a.m.d)
2.Cum sa procedez efectiv cu statele de plata? Manual nu pot sa il adaug(nu am vazut sa fie o optiune in sensul acesta) iar daca dau actualizare date (dupa ce ii activez contractul in Registrul evidenta salariati) programul nu mai tine cont de datele de atunci pentru ceilalti salariati, le ia in considerare pe cele actuale (de ex, imi pune salariul 975 lei, desi in februarie 2013 era 750 lei, sau daca unui salariat i s-a modificat sporul de vechime intre timp, pune valoarea actuala a sporului, nu pe cea de atunci, s.a)
3.In legatura cu intrebarea nr.2, este si problema declaratiilor 112, pe care, din cauza motivelor expuse la pct.2, nu pot sa le generez din nou (asa cred eu, poate imi oferiti o solutie in acest sens..) deci ramane numai modificarea manuala a lor?

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, ma simt depasita de situatie!!!

cernatv

Re: Hotarare judecatoreasca anulare decizie incetare CIM

#2 Mesaj de cernatv »

Faci o firma nouă şi introduci numai acel angajat cu data de 05.02.2013. Îi faci statele de plată care trebuie. Modifici salariul în "Salariaţi" când e nevoie şi continui cu statele de plată până la zi. Câne e nevoie, mergi în Configurare salarii şi modifici salariul minim şi cel mediu.
Rectificativele la D112 le faci manual, prin adăugarea acelui salariat şi bifarea la rectificativă. Bănuiesc ca mai ai PDF-urile şi nu le-ai şters din computer.
Faci înregistrările contabile la luna curentă (bineînţeles că în firma corectă, nu în cea creată artificial pentru a face statele de plată), prin articole contabile.

stefani154

#3 Mesaj de stefani154 »

Multumesc pt raspuns..ceva similar ma gandisem si eu sa fac dar fara sa mai creez o alta firma, doar sa adaug inca un stat la fiecare luna pe care sa nu il validez..insa speram sa fie o varianta mai "normala" de a lucra cu Saga

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Un stat de plata se poate adauga o singura data.
Trebuie sa procedezi asa cum a mentionat CernatV, adica sa creezi o firma noua.

Scrie răspuns