bilant lichidare
Re: bilant lichidare
multumesc tomac
am gasit, a fost anulat la 01.02.2013
deci nu factureaza cu tva
am gasit, a fost anulat la 01.02.2013
deci nu factureaza cu tva
Ba da. Dacă i l-a anulat fiscul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am inteles.
Daca are sold in balanta la 4424, se mai poate compensa tva-ul?
Daca are sold in balanta la 4424, se mai poate compensa tva-ul?
Se poate dar acel sold trebuia să dispară demult de la scoaterea din evidență. Scoatere ce presupune ajustarea TVA la bunurile aflate în stoc la data anulării codului de TVA.
Dacă nu s-a făcut ajustarea se poate face acum și se depune declarația specială pentru ajustare ulterioară.
Dacă nu s-a făcut ajustarea se poate face acum și se depune declarația specială pentru ajustare ulterioară.
-
Buna seara, am sold la conturile 105 si 1068 inaintea lichidarii. Contul 105 se impoziteaza cu 16% impozit profit (sau 3% impozit venit micro), apoi se transfera in 1065. Contul 1068 nu se impoziteaza cu impozit profit deoarece acolo s-a "varsat" profitul net candva. Ulterior fac nota contabila 1065+1068 la 456 si aplic 16% impozit dividende.
Va rog sa-mi spuneti daca am gandit corect din punct de vedere fiscal.
Va rog sa-mi spuneti daca am gandit corect din punct de vedere fiscal.
Cu 3% nu. nu intră în baza de calcul al venitului impozabil. Cu impozit pe profit da, fiind un element asimilat veniturilor din punct de vedere al impozitului pe profit. Așadar dacă sunteți plătitor de impozit pe profit suma respectivă se va considera element asimilat veniturilor.
Și dividendul e tot profit net, doar că e profit distribuit în favoarea asociaților, pe când suma din 1068 e profit net lăsat la dispoziția firmei, iar la lichidare ajunge la dispoziția asociaților.
Și dividendul e tot profit net, doar că e profit distribuit în favoarea asociaților, pe când suma din 1068 e profit net lăsat la dispoziția firmei, iar la lichidare ajunge la dispoziția asociaților.
-
Revin cu detalii si cu sume concrete. Societatea si-a suspendat activitatea pe vremea cand era platitoare de impozit pe profit. Intre timp a trecut la micro.
Soldurile sunt: 105 - 379 lei
1068 - 4650 lei
fac nota 105 - 1065 cu 379 lei
si % 456 5,029
1065 379
1068 4,650
si impozitez cu 16% suma de 5029 (adica declar si achit 805 lei) ?
Soldurile sunt: 105 - 379 lei
1068 - 4650 lei
fac nota 105 - 1065 cu 379 lei
si % 456 5,029
1065 379
1068 4,650
si impozitez cu 16% suma de 5029 (adica declar si achit 805 lei) ?
Din câte știu eu cei cu activitate suspendată nu au fost trecuți la micro. Au rămas tot la impozit pe profit.
Asa este cum spune TomaC: firma isi pastreaza statutul/vectorul fiscal pe care l-a avut inainte de suspensare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Mai putin inregistrarea de platitor TVA. Trebuie reluata procedura cu celebrul 088, unde, probabil, nu are nicio sansa.
Buna ziua,
Poate ma poate ajuta cineva cu un sfat.
am de intocmit un bilant de lichidare pentru o soc.care are activitatea suspendata din 2009.hotărârea asociatilor de dizolvare fără lichidator 09.03.2015 publicată în MO la 02.04.2015.soc.este micro.În luna iunie am închis conturile din balanţă şi am un impozit pe micro de 23lei ( din inregistrarea 462=7588 770lei).De la finanţe mi-a spus să depun D100 cu impozit pe micro 23lei aferentă lunii Iunie,să platesc impozitul şi apoi să fac bilanţul de lichidare.Am facut bilantul de lichidare în saga (raportări anuale,pc.2,la data am trecut 31.12.2015,dar la data lichidarii ce trec? data la care depun bilantul?(Ex 10.07.2015?) sau am inteles eu gresit?Care este arhiva zip pt.S1004?trebuie si notele explicative?
Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.
Poate ma poate ajuta cineva cu un sfat.
am de intocmit un bilant de lichidare pentru o soc.care are activitatea suspendata din 2009.hotărârea asociatilor de dizolvare fără lichidator 09.03.2015 publicată în MO la 02.04.2015.soc.este micro.În luna iunie am închis conturile din balanţă şi am un impozit pe micro de 23lei ( din inregistrarea 462=7588 770lei).De la finanţe mi-a spus să depun D100 cu impozit pe micro 23lei aferentă lunii Iunie,să platesc impozitul şi apoi să fac bilanţul de lichidare.Am facut bilantul de lichidare în saga (raportări anuale,pc.2,la data am trecut 31.12.2015,dar la data lichidarii ce trec? data la care depun bilantul?(Ex 10.07.2015?) sau am inteles eu gresit?Care este arhiva zip pt.S1004?trebuie si notele explicative?
Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.
Bilantul nu il faceti din SAGA (cel de lichidare), descarcati formularul S1039 de pe site ANAF.
COmpleati-l pe ZERO, alegeti a doua optiune (de sus in jos), tipariti-l in 2 exemplare SI la data ALEGETI DATA care sa fie ulterioara deciziei de lichidare. Daca ati facut Decizie/Hotararea AGA pe 09.03.2015, data lichdarii nu poate fi decat dupa data de 09.03.2015. In cazul nostru poate fi 10.07.2015.
Tipariti (este o singura pagina) in doua exemplare si mergeti la REgistrul Comertului si-l depuneti. NU MAI DEPUNETI NIMIC LA ANAF. Ca sa depuneti bilantul la REgistrul Comertului trebuie sa solicitati un certificat de atestare fiscala pentru ca dosarul de radiere trebuie sa contina si acest certificat.
COmpleati-l pe ZERO, alegeti a doua optiune (de sus in jos), tipariti-l in 2 exemplare SI la data ALEGETI DATA care sa fie ulterioara deciziei de lichidare. Daca ati facut Decizie/Hotararea AGA pe 09.03.2015, data lichdarii nu poate fi decat dupa data de 09.03.2015. In cazul nostru poate fi 10.07.2015.
Tipariti (este o singura pagina) in doua exemplare si mergeti la REgistrul Comertului si-l depuneti. NU MAI DEPUNETI NIMIC LA ANAF. Ca sa depuneti bilantul la REgistrul Comertului trebuie sa solicitati un certificat de atestare fiscala pentru ca dosarul de radiere trebuie sa contina si acest certificat.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Mulţumesc pentru răspuns.Am descărcat S1039 şi are o singura pagină cu datele societăţii.Arhiva zip ce trebuie sa contină?(am inteles ca trebuie sa scanez S1004,raport lichidare,declaraţia 30) ??
De la Reg Com.i-a spus că trebuie să depuna un bilant pe zero,raport lichidare,certificat de atestare fiscala si cerificatul de înreg.în original.Acest bilant pe 0,este S1004 ,pe prima coloana completat cu datele de la 31.12.2014 şi pe a doua coloana 0?? Vă rog lămuriţi-mă că m-am zăpăcit !e primul bilant de acest fel.Mulţumesc !
De la Reg Com.i-a spus că trebuie să depuna un bilant pe zero,raport lichidare,certificat de atestare fiscala si cerificatul de înreg.în original.Acest bilant pe 0,este S1004 ,pe prima coloana completat cu datele de la 31.12.2014 şi pe a doua coloana 0?? Vă rog lămuriţi-mă că m-am zăpăcit !e primul bilant de acest fel.Mulţumesc !
- Da, 1039 e mai mult un fel de instiintare, nu prea seamana cu un bilant
- Arhiva .zip contine 1004 (eu pun formularul 10 si 20) si balanta pe zero, la data cand s-au inchis toate conturile si o situatie de lichidare a activului net in care explici cum ai inchis conturile si cine a suportat pierderea sau cum s-a repartizat activul net
- Da, 1004 are pe prima coloana datele de la 01.01.2015 si pe a doua ZERO
- La ORC trebuie sa depui un certificat fiscal, certificatul original de inregistrare de la ORC si originalul de la certificatul constatator (cel de autorizare a spatiului)
- Arhiva .zip contine 1004 (eu pun formularul 10 si 20) si balanta pe zero, la data cand s-au inchis toate conturile si o situatie de lichidare a activului net in care explici cum ai inchis conturile si cine a suportat pierderea sau cum s-a repartizat activul net
- Da, 1004 are pe prima coloana datele de la 01.01.2015 si pe a doua ZERO
- La ORC trebuie sa depui un certificat fiscal, certificatul original de inregistrare de la ORC si originalul de la certificatul constatator (cel de autorizare a spatiului)
rancovf multumesc pentru răspuns.Dar mai am o nelămurire.Arhiva zip la S1004 ce trebuie sa contină şi daca S1039 trebuie să o depun la ghişeu finante (nu are semnătura electronică pt.această soc.) înainte de a merge la Reg Com cu documentaţia pentru etapa II.