import marfa
import marfa
Am o firma de vanzare hrana pentru animale.
La import marfa din UE, cand introduc pretul de vanzare programul calculeaza automat tva 24%. TVA intrare este 0.
Unde pot modifica tva 9%. NU e la fel ca la facturile interne unde pot modifica pozitie cu pozitie valoarea tva.
La import marfa din UE, cand introduc pretul de vanzare programul calculeaza automat tva 24%. TVA intrare este 0.
Unde pot modifica tva 9%. NU e la fel ca la facturile interne unde pot modifica pozitie cu pozitie valoarea tva.
Re: import marfa
la Fisiere>Gestiuni..acolo alegi cota TVA 9% de unde face parte acel produs importat.
La fisiere, nu am gestiuni. Am saga PS.
Nu am gasit nicaieri unde sa pot modifica valoare tva.
La fisiere am urmatoarele> furnizori. clienti, tipuri de articole/servicii, grupe, tipuri de operatii, salariati si iesire.
Nu am gasit nicaieri unde sa pot modifica valoare tva.
La fisiere am urmatoarele> furnizori. clienti, tipuri de articole/servicii, grupe, tipuri de operatii, salariati si iesire.
Trimite e-mail echipei Saga, poate gasesc ei o solutie.
Sa ne zici si nou care a fost solutia.
Sa ne zici si nou care a fost solutia.

NU are nimeni solutia?
Ai trimis e-mail si n-ai primit raspuns?
Daca la "intrari-valuta" la "%" (procent tva) treci "9" atunci si la pret de vanzare va fi cu 9%.
Daca la "intrari-valuta" la "%" (procent tva) treci "9" atunci si la pret de vanzare va fi cu 9%.
Dar tva este zero la intrare. Daca fac asa cum ai zis, imi apare pe NIR, tva la valoare receptionata si la capat de tabel total tva*alta valoare.
E corect asa?
E corect asa?
TVA nu ai pe factura, dar taxarea inversa trebuie sa il faci, de aceea trebuie sa iti apara cota de TVA, dar daca vei verifica "valoare (€)" va fi identic cu cea din factura.
Nu este o problema cu nota de receptie, asa este formularul.
Nu este o problema cu nota de receptie, asa este formularul.
-
Imi cer scuze ca intreb aici fara sa mai deschid un topic nou. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Medic stomatolog cu cabinet CMI isi cumpara din SUA un aparat necesar in cabinet in valoare de 800 USD.
Are invoice pe numele medicului "SOLD TO" persoana fizica (fara CMI, CUI) "SHIP TO" iarasi numele medicului plus C/O DR. alt medic si o adresa din SUA, mai scrie pe invoice VISA WAS CHARGET FOR THIS ORDER, credit card nr. ...autorizatie... TAX 0. Adica a comandat aparatul on line i-a fost livrat unei cunostinte in SUA care i l-a adus in Romania. Alte taxe nu sunt, nu stiu daca trebuia declarat la vama....(nu cred ca a fost) Pot inregistra achizitia si plata pe baza invoice? la cursul din data facturii?
sau mai bine sa faca un contract de vanzare cumparare intre el ca persoana fizica catre el ca CMI.
Are invoice pe numele medicului "SOLD TO" persoana fizica (fara CMI, CUI) "SHIP TO" iarasi numele medicului plus C/O DR. alt medic si o adresa din SUA, mai scrie pe invoice VISA WAS CHARGET FOR THIS ORDER, credit card nr. ...autorizatie... TAX 0. Adica a comandat aparatul on line i-a fost livrat unei cunostinte in SUA care i l-a adus in Romania. Alte taxe nu sunt, nu stiu daca trebuia declarat la vama....(nu cred ca a fost) Pot inregistra achizitia si plata pe baza invoice? la cursul din data facturii?
sau mai bine sa faca un contract de vanzare cumparare intre el ca persoana fizica catre el ca CMI.
Sa faca un Borderou de achizitie si sa-l cumpere CMI-ul de la o persoana particulara.
Pe borderou se vor trece pretul si datele de identificare ale vanzatorului persoana fizica.
Pe borderou se vor trece pretul si datele de identificare ale vanzatorului persoana fizica.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Darde ce borderou de achizitie, nu l-a produs el (doar ca si informativ postarea lui EugeN01: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 4&start=30).
Dupa parerea mea ar trebui contract de vanzare-cumparare.
Dupa parerea mea ar trebui contract de vanzare-cumparare.
Ma duc in "targul de vechituri" (unde deobicei se vand si lucruri noi) si vreau sa cumpar o bormasina (am cumparat o chestie din asta), cum pot face contract de vanzare-cumparare? Nici macar cartea de indetitate nu pot sa o iau ca sa pot face dovada ca acel om mi-a vandut daramite sa fac contract de vanzare cumparare.
Sa fim seriosi! Nu este vorba de un Audi si nici de un Boeing.
Sa fim seriosi! Nu este vorba de un Audi si nici de un Boeing.

Dar nici nu dicutam de o bormasina de 18 usd. 

Corect!
Pentru 800 USD nici nu ar trebui sa ne derajam

Pentru 800 USD nici nu ar trebui sa ne derajam