Eu stiu ca revisalul se depune pentru majorare se salariu in 20 de zile lucratoare de la apritia modificarii, deci pentru in cazul de fata pana pe 27 iulie.
Am citit undeva ca acest lcuru este valabil doar daca fac act aditional de majorare nu si decizie colectiva.
In cazul deciziei colective termenul ar fi fost 1 iulie.
Se bazeaza pe citatul de mai jos:
"Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora", se arata in hotararea de Guvern citata. in care termenul ar fi fost 1 iulie.
E corect asa?
Multumesc!
termen depunere revisal majorare salariu 1 iulie
Re: termen depunere revisal majorare salariu 1 iulie
In mod normal modificarile se transmit in 19 zile si nu 20.
Dar asa cum zicea si SeptimiuV la un moment dat exista si exceptii:
Dar asa cum zicea si SeptimiuV la un moment dat exista si exceptii:
Hotarârii Guvernului nr. 500/2011, scrie:(2) Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.
Ultima oară modificat Joi Iul 02, 2015 11:32 am de către balazse, modificat 1 dată în total.
-
eu sunt de acord cu dvs:
- deciziile colective trebuie inregistrate la 01.07.2015
- actele aditionale de majorare salariala in termenul de
19 zile lucratoare
- deciziile colective trebuie inregistrate la 01.07.2015
- actele aditionale de majorare salariala in termenul de
19 zile lucratoare
In concluzie, doar daca fac act aditional de majorare a salariului de la 1.07 pot depune revisalul pana pe 27.07.
Daca majorarea se face in baza deciziei colective, revisalul trebuia depus in 1 iulie.
Daca majorarea se face in baza deciziei colective, revisalul trebuia depus in 1 iulie.
-
Da.este corect asa cum spuneti.