Buna ziua!
o micro infiintata in 05.2015 a platit in numele firmei (exista factura si chit.) suma de 2500 lei pentru scolarizare privind activitatea de optica medicala la o persoana care nu este angajata firmei.
Pe ce cont sa inregistrez factura?
Multumesc!
Factura scolarizare
Re: Factura scolarizare
Se recupereaza suma respectiva, de la persoana beneficiara?
Daca nu se recupereaza, care este relatia dintre firma si persoana respectiva?
Daca nu se recupereaza, care este relatia dintre firma si persoana respectiva?
-
Nu se recupereaza!
Administratorul firmei nu a stiut, nici nu a intrebat. Ce sa fac atata timp cat apare numele firmei pe factura? Cand mi-a adus actele pt. prima luna de activitate am vazut ce a facut.
Multumesc!
Administratorul firmei nu a stiut, nici nu a intrebat. Ce sa fac atata timp cat apare numele firmei pe factura? Cand mi-a adus actele pt. prima luna de activitate am vazut ce a facut.
Multumesc!
Ai raspuns pe jumatate.
Repet.
Ce relatie este intre firma si persoana respectiva?
Repet.
Ce relatie este intre firma si persoana respectiva?
-
Buna ziua!
Nicio relatie contractuala!
Nicio relatie contractuala!
Am inteles ca nu exista o relatie contractuala. Dar poate sunt anumite relatii de afiliere (patron, membru al familiei paronului, etc), sau a fost un act de mecenat, etc. Pentru ca in mod cert nu s-a suportat cursul unei persoane de pe strada.
Te intreb, deoarece este posibil sa trebuiasca sa tratezi plata respectiva ca un venit de natura dividendelor, caz in care trebuie sa calculezi impozit pe dividende.
Te intreb, deoarece este posibil sa trebuiasca sa tratezi plata respectiva ca un venit de natura dividendelor, caz in care trebuie sa calculezi impozit pe dividende.