Evidenta separata fonduri europene

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ionels

Evidenta separata fonduri europene

#1 Mesaj de ionels »

Pentru un ONG am primit finantare pe fonduri europene
trebuie sa tin evidenta separata - am nevoie de balanta separata doar pentru raportari - aceasta evidenta trebuie sa se centralizeze in evidenta ONG.
salariatii din cele 8 ore 4- 6 ore le vor lucra pt fondurile europene (an facut contracte separate)
va rog sa ma ajutati sa fac setarile corecte in contabilitate pentru evidenta proiectului
ce ste mai bine sa adaug in program o filiala; o grupa cu denumirea proiectului??
multumesc anticipat

pinteae

Re: Evidenta separata fonduri europene

#2 Mesaj de pinteae »

Nu cred ca solutia cu cele doua contracte a fost cea mai buna, dar este ok si asa.
Consider ca operarea pe grupe diferite ti-at fi de mare ajutor.
Oricum, atata timp cat derulezi fonduri europene, trebuie sa deschizi analitice la conturi, care sa aiba in denumire anumite date din proiect (nr.contract). De regula, prin dosarul de finantare se intocmeste o anexa prin care se definesc analiticele conturilor contabile. Daca exista anexa respectiva, atunci este obligatoriu sa folosesti acele analitice, respectand simbolul si denumirea contului.
Ultima oară modificat Joi Iul 09, 2015 9:15 am de către pinteae, modificat 1 dată în total.

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Doar folosind grupe, nu ai cum sa faci analitice la salarii.
Marian Apetre

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Intradevar, nu ai cum sa faci sa-ti genereze automat analiticele respective, dar prin articole contabile faci trecerea de pe contul analitic definit prin ecranul de conturi, din configurare salarii, pe contul analitic specific proiectului. Nota contabila de salarii va fi impartita in functie de grupele utilizate.

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Sa modifici peste 40 de note/proiect, doar la salarii, te-apuca plansul ...
Marian Apetre

pinteae

#6 Mesaj de pinteae »

Doar in cazul notelor de salarii. Celelalte operatiuni specifice proiectului se inregistreaza direct pe analiticul proiectului.
Marian, probabil ca nu ai avut de inregistrat in contabilitate derulari de proiecte europene. Pentru ca altfel ai cunoaste acest aspect.

tudosien

#7 Mesaj de tudosien »

Eu am facut firma separata cu numarul proiect POSDRU in denumire si am pus analiticele la configurarea conturilor de salarii prima data si acum le ia automat.

pinteae

#8 Mesaj de pinteae »

Consider ca ai facut o gafa. Evidenta distincta nu inseamna o contabilitate separata. Investitia facuta de firma si toate implicatiile acesteia, trebuie sa se regaseasca in contabilitate firmei. Cum vei integra rezultatele din contabilitatea distincta, deschisa in firma noua, in contabilitatea efectiva a firmei. Prin note contabile? Sau ai gasit o alta varianta?

Scrie răspuns