sold in euro la 3022
sold in euro la 3022
Buna ziua!
Lucrez cu programul SAGA din ianuarie 2015 si acum am observat ca am sold in euro la 3022, deoarece am inregistrat lunar facturi de comustibil din UE. Sa las asa, nu afecteaza cu nimic?
Multumesc!
Lucrez cu programul SAGA din ianuarie 2015 si acum am observat ca am sold in euro la 3022, deoarece am inregistrat lunar facturi de comustibil din UE. Sa las asa, nu afecteaza cu nimic?
Multumesc!
Re: sold in euro la 3022
daca ai facut nota 6022=3022 in lei, poti face
999=3022 450 lei
si
999=3022 -450 lei curs 4,5 10 euro
si te-ai scapat de soldul in valuta
999=3022 450 lei
si
999=3022 -450 lei curs 4,5 10 euro
si te-ai scapat de soldul in valuta
Din ianuarie si pana in iunie am aproape 8.000euro sold. Ii voi transfera pe ct.999 si vor ramane acolo, fara nici o problema?
Multumesc!
Multumesc!
Si daca iti ramane pe 3022 cu sold in euro, care ii problema?
Oricum contabilizezi in lei.
Totusi solutia lui ScortaruM este cea mai buna solutie, daca vrei sa scapi de acel sold in valuta.
Oricum contabilizezi in lei.
Totusi solutia lui ScortaruM este cea mai buna solutie, daca vrei sa scapi de acel sold in valuta.
... in afara de faptul ca 4,5 x 10 nu face 450 

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Buna ziua!
Vreau sa ma scap de sodul in euro la ct. 471 pt. ca se reevalueaza la sfarsit de luna (am intrare 471.1=401 471=628 in fiecare luna si plata 401=5124). Am facut asa cum mi-ati spus: 471=999 cu 0 e si 1800 lei + 999= 471 cu 300 e si -1800 lei, am pus la deconturi valuta contul 999, dar a doua linie este cu rosu. Nu are nimic? De asemenea am vazut ca doar la decembrie am reevaluare cont 471 in valoare de 1,63 lei. As putea storna in ianuarie 6651= 471 cu - 1,63 lei, ca sa nu mai fiu nevoita sa devalidez decembrie si inventarul, am tot terminat: D101, bilant, inventar...
Multumesc!
Vreau sa ma scap de sodul in euro la ct. 471 pt. ca se reevalueaza la sfarsit de luna (am intrare 471.1=401 471=628 in fiecare luna si plata 401=5124). Am facut asa cum mi-ati spus: 471=999 cu 0 e si 1800 lei + 999= 471 cu 300 e si -1800 lei, am pus la deconturi valuta contul 999, dar a doua linie este cu rosu. Nu are nimic? De asemenea am vazut ca doar la decembrie am reevaluare cont 471 in valoare de 1,63 lei. As putea storna in ianuarie 6651= 471 cu - 1,63 lei, ca sa nu mai fiu nevoita sa devalidez decembrie si inventarul, am tot terminat: D101, bilant, inventar...
Multumesc!
Daca la lei treci cu minus atunci si la eur treci cu minus.
Faptul ca linia este cu rosu este doar o avertizare pentru utilizator.
Poti storna acum in ianuarie.
Faptul ca linia este cu rosu este doar o avertizare pentru utilizator.
Poti storna acum in ianuarie.
Asa e, am facut gresit, am lasat si la lei cu plus si fiind o suma pe debit si cealalta pe credit nu afecteaza, doar ca am reglat soldul in euro in luna ianuarie, deci la februarie nu mai am sold in euro si tot imi preia in ecranul de reevaluari de data aceasta in dreptul coloanei sold in euro am o si reevaluare o suma oarecare. Am debifat bineinteles aceasta reevaluare, dar as vrea sa ma scap sa nu imi mai apara acolo in acel ecra. Repet, nu mai am sold in euro la cont 471.
Multumesc!
Multumesc!
Daca pe acelasi cont ai inregistrari atat in lei, cat si in valuta atunci o sa iti reevalueze oricum.
Trebuia sa creezi un analitic separat pentru inregistrarea in EUR.
Incearca sa faci o salvare de baza de date si sa iti creezi un analitic la 471 pentru valuta, dupa care mergi pe fisa contului 471 (sitnetic) si toate inregistrarile in EUR sa le treci pe acel analitic, precum inregistrarile care se refera la acel analitic.
Trebuia sa creezi un analitic separat pentru inregistrarea in EUR.
Incearca sa faci o salvare de baza de date si sa iti creezi un analitic la 471 pentru valuta, dupa care mergi pe fisa contului 471 (sitnetic) si toate inregistrarile in EUR sa le treci pe acel analitic, precum inregistrarile care se refera la acel analitic.
Si pot face asta fara sa devalidez pana la decembrie? Am intrari in valuta, plati in valuta, mi s-ar da totul peste cap daca devalidez acum pana la decembrie...Am si ianuarie inchis. Sau acum ca nu mai am sold in valuta la februarie , as putea crea un alt analitic si sa trec toate sumele din 471.1 in noul cont creat 471.2, astfel avand 0 lei nu se mai reevalueaza si contul 471.1 imi va ramane pt. intrarile in valuta. E corect asa?
De putut se poate face, deoarece ai drept de "admin" in program.
Trebuie sa faci in asa fel incat sa fie bine.
Trebuie sa faci in asa fel incat sa fie bine.
Am creat analitic la 471 pt. valuta, am modificat si in decembrie in articole contabile, insa nu merge, se reevalueaza pt. ca la sfarsitul lui decembrie raman cu sold in euro ... Nu prea vad alta solutie decat sa devalidez pana la decembrie si sa sterg toate platile si incasarile in valuta din ianuarie pana in martie, dar sunt asa de multe, se lucreaza aproape cnumai cu valuta... Oare daca las asa si tin cont de aceasta suma sa o debifez in ecranul de calcul dif.c.v. are ceva?