stornare avans

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
nicolae

stornare avans

#1 Mesaj de nicolae »

cum inregistrez stornarea unui avans pe care l-am incasat apoi l-am restituit, respectiv am intocmit factura avans, am incasat contravaloare facturii,am restituit suma incasata si implicit am intocmi factura de stornare

pinteae

Re: stornare avans

#2 Mesaj de pinteae »

Toate operatiunile sunt pe parcursul aceleasi luni?

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Pentru NicolaE
Emiti o factura storno pentru avans, iar restituirea il inregistrezi utilizand butonul "incasare".
Daca doresti si alte informatii, fii mai explicit pe viitor.

nicolae

#4 Mesaj de nicolae »

Da toate operatiunile au loc in aceiasi luna.respectiv am urmat pasii: 1.am inregistrat factura de avans; 2.am inregistrat incasarea prin banca; 3.am vrut sa inregistrez factura de stornare avans-programul nu-mi permite deoarece trebuie sa folosescc butonul reglare stornare si nu merge deoarece nu exista suma in sold de stornat intrucat acesta s-a stins prin incasare.

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Scoate bifa TVAI
Marian Apetre

nicolae

#6 Mesaj de nicolae »

corect a mers, multumsc

bujore75

#7 Mesaj de bujore75 »

Multumesc si eu Marian, m-ai scos din impas, aveam aceeasi problema. Inteligenta solutia, nu m-am gandit la ea.

aeleneil

#8 Mesaj de aeleneil »

buna ziua, am o mica problema : - am preluat o firma din 01.01.2015 cu tva la încasare, in 2014 sau emis facturi de avans către un client si încasate, acum trebuie stornat avansul si emisa factura finala de marfa, nu știu cum sa operez in program factura de stornare, la preluare sold client 0, sold am pe 472,
-pot face o singura factura de stornare care sa cuprindă toate facturile de avans,

multumesc

pinteae

#9 Mesaj de pinteae »

Daca trebuie sa emiti factura de livrare, cu TVA la incasare, iar valoare acesteia este mai mare sau egala, cu suma avansurilor incasate care trebuie decontate, atunci procedezi poti proceda astfel: fie emiti o singura factura, prin care inregistrezi atat livrarea cat si stornarea avansurilor, fie emiti doua facturi, una de livrare si una de stornare avansuri. In toate cazurile pui bifa pe TVA I. In primul caz valoare de incasat este zero sau o sa-ti ramana un reste de incasat, iar in cazul doi, dupa emiterea facturii de stornare, faci o compensare intre facturi.

aeleneil

#10 Mesaj de aeleneil »

mulțumesc de sfat
o zi buna

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Pentru AeleneiL
Avansul se inregistreaza pe 419 si nu pe 472.

Scrie răspuns