Conform legii salariului minim pe economie in Germania , care a intrat in vigoare la data de 01 ianuarie 2015( amenzile sunt foarte mari),suntem si noi obligati ca pe teritoriul Germaniei sa achitam salarii soferilor romani care efectueaza transporturi pe teritoriul Germaniei de 8.50 Euro pe ora brut. La ce curs calculam ?
se pare ca nu. Doar daca firma este de acolo sau sunt angajati in Germania.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
A aparut ceva legat de aceasta lege, pe noi deja ne obliga sa declaram la intrarea in vama numele si prenumele soferului data intrarii si data iesirii din germania.
se pare ca ... Germania introduce aceasta pt a-si proteja transporturile de la ei.
Toti care au nevoie de transport din Europa, angajeaza soferi si firme din Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, etc pt ca sunt mai ieftini, ca nu-si platesc soferii cat ar trebui si lucreza pe f putin. Asa ca ori le arati dovada ca le dai 8.5euro/ora cand treci prin Germania ori fac nemtii transportul.. (la alte preturi, bineinteles)
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
habar n-am. o sa vada ei.
Acum la vama cer/sau o sa solicite declaratia din formularul acela unde cu datele soferului, timpul in Germania, etc. si cred ca o sa vada aceasta de la intrare a si iesirea in tara..
Buna ziua,
Referitor la discutia cu salariul minim de 8.5 euro/ora, se pare ca suntem obligati sa platim ongajatii care tranziteaza Germania ( sau transporta marfa in/din Germania ), pt orele lucrate pe teritoriul Germaniei 8.5 euro/ora .
Din discutii cu alti colegi de breasla aflati in aceeasi situatie, am inteles ca se calculeaza din numarul total de ore lucrate in luna, cate ore s-au lucrat in Germania iar salariul se imparte astfel :
ex : ore lucrate in luna 168 ore
ore lucrate in RO : 150 ore
ore lucrate in DE : 18 ore
Cele 150 ore sunt calculate la tariful normal iar cele 18 ore se calculeaza cu 8.5euro/ora*cursul euro din ultima zi a lunii respective .
Intrebarea mea este daca in programul Saga exista vreo optiune sa impart acest salar pe doua tarife distincte . La " Detalii" in Statul de salarii pot doar sa pun o anumita suma la " alte venituri " nu pot alege un anumit nr. de ore .
Va rog mult daca v-ati lovit de aceasta problema si ati gasit o solutie ( poate diferita de exemplul meu de mai sus ) sa ma indrumati si pe mine.
Buna ziua!
Din cate stiu, nu exista obligatia platii de 8.5E in cazul in care doar se tranziteaza Germania (deoarece in 19.05.2015 Comisia Europeana a decis sa deschida procedura de infringement impotriva Germaniei privind legea MiLoG) ci doar cand se descarca/incarca in aceasta tara. De altfel din 07.07.2015 trebuie trimis prin fax un document pt. fiecare cursa in parte, descarcare/incarcare inainte de intrare pe teritoriul german si nu mai exista posibilitatea de a trimite pt. o perioada de max. 6luni si pt. mai multi soferi. S-a modificat si formularul.
In cazul in care facem livrare in Germania/din Germania, si nu doar tranzit, cum ma sfatuiti sa inregistrez in Saga, salariul soferului pt orele cat a lucrat in Germania ?
Vi se pare corect cum am spus mai sus, adica sa trec in Saga la "Detalii" la "Alte venituri " suma calculata separat ( nr. ore * 85 euro* cursul euro din ultima zi a lunii ), sau aveti alta opinie ?
Am citit pe UNTRR ca diurna se considera ca si parte a salariului minim. Eu asa am procedat pana acum....
In 6 august Parlamentul francez a adoptat legea Macron, aceeasi poveste doar ca salariul minim ar fi de 9,6EUR. Inca nu se aplica pt. ca se asteapta aparitia normelor.
Buna seara! Ma intereseaza un model de contract intre firma si sofer care lucreaza in Germania si trebuie sa il platesc in baza legii MILOG cu 8,5 euro pe ora. Asta pe langa contractul de munca in tara inregistrat in Revisal. Va rog detalii la aceasta speta. Va multumesc.
Revin la aceasta problema cu privire la salariul minim ce trebuie respectat in Franta si Germania pt.soferii a caror cursa incepe sau se incheie in Franta, respectiv Germania.Statul francez solicita de la 23.07.2016 ca soferii straini angajati, ale caror curse incep sau se incheie in Franta sa faca dovada primirii salariului minim din Franta (Legea Loi Macron), la fel si in Germania Legea MILoG.
Intrebarea mea este daca in programul Saga exista vreo optiune sa impart acest salar pe trei tarife distincte in functie de orele lucrate :in Romania, in Franta si in Germania si sa apara pe fluturas toate aceste date. La " Detalii" in Statul de salarii pot doar sa pun o anumita suma la " Alte venituri " nu pot alege un anumit nr. de ore si sume diferite aferent timpului lucrat in Franta si Germania .
Va rog mult daca ati gasit o solutie sa ma indrumati si pe mine.
Va multumesc.