Societate care isi inceteaza activitatea , dar are in proprietate un spatiu comercial.Dupa cum gandesc eu sunt 2 posibilitati - una sa ii fie vandut patronului si a 2a sa intre in posesia lui , in urma documentelor intocmite de avocat,
Este necesar sa se faca reevaloarea lui ?
Ce trebuie intocmit ca documente contabile in cazul in care este cedat prin actul intocmit de avocat ?
Stiu ca trebuie predat la tribunal un bilant pe 0. Spatiul a fost inchiriat .
societate care se inchide si are un spatiu com.in proprietat
-
Re: societate care se inchide si are un spatiu com.in propri
exista o prevedere in codul fiscal si anume art 143 al 2 care spune "^2. in cazul dizolvarii fara lichidare (adica fara lichidator) a unei persoane juridice la transmiterea universala a patrimoniului societatii catre asociatul unic, proprietatile imobiliare din situatiile financiare vor fi evaluate la valoarea justa, respectiv pretul de piata.
deci, trebuie raport de evaluare, doar pt imobile
nota contabila va fi 456=212 si 2812=212
atentie tva, daca s-a dedus tva la achizitie, trebuie colectat prin autofactura la transfer.
si cand depuneti etapa a II de inchidere , trebie completat formularul C E R E R E – C O M A N D A ELIBERARE ACTE (Formular nr. 9), in care se va bifa punctul 3.3. "Certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite ca urmare a lichidarii, conform art. 235 din Legea nr. 31/1990".
deci, trebuie raport de evaluare, doar pt imobile
nota contabila va fi 456=212 si 2812=212
atentie tva, daca s-a dedus tva la achizitie, trebuie colectat prin autofactura la transfer.
si cand depuneti etapa a II de inchidere , trebie completat formularul C E R E R E – C O M A N D A ELIBERARE ACTE (Formular nr. 9), in care se va bifa punctul 3.3. "Certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite ca urmare a lichidarii, conform art. 235 din Legea nr. 31/1990".
multumesc , , numai ca avocata vrea sa o scape de plata tva, si nu stiu in cazul asat cum o sa faca
N-are cum să o scape de TVA. Dar dacă insistă, avocata fiind cea care lucrează direct cu legile să vă dea și soluția legală.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
corect cum spune tomac.
nu vad cum se poate "trece" peste tva-ul aferent unei astfel de tranzactii.
trebuie sa tineti cont ca tva se va calcula doar la partea neamortizata:
In sensul art. 137 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, baza de impozitare pentru active corporale fixe care constituie livrare de bunuri conform art. 128 alin. (4) si (5) din Codul fiscal este constituita din valoarea de inregistrare in contabilitate diminuata cu amortizarea contabila. Daca activele corporale fixe sunt complet amortizate, baza de impozitare este zero.
nu vad cum se poate "trece" peste tva-ul aferent unei astfel de tranzactii.
trebuie sa tineti cont ca tva se va calcula doar la partea neamortizata:
In sensul art. 137 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, baza de impozitare pentru active corporale fixe care constituie livrare de bunuri conform art. 128 alin. (4) si (5) din Codul fiscal este constituita din valoarea de inregistrare in contabilitate diminuata cu amortizarea contabila. Daca activele corporale fixe sunt complet amortizate, baza de impozitare este zero.
este amortizat in totalitate , in cazul asta daca ii face reevaloarea atunci o sa plateasca tva doar pentru diferenta care apare din reevaloare, sper ca am inteles