Bunz ziua!
Va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva?
Contabilul care a fost candva a inregistrat o factura care nu exista, in anul 2013, cu tva la plata 4428.
Valoare tva 9566 lei.
La inceputul anului 2015 cred ca a observat greseala si storneaza factura dar cu tva 4426.
Acum in debitul contului 4428TP am suma de 9566 lei
Cum sa procedez sa o trec in 4426, care la incepurul anului a fost diminuat cu respectiva suma si cum fac decl.300 .
Va multumesc!
Iregistrare factura cu tva in 4428 si stornata cu tva 4426
Re: Iregistrare factura cu tva in 4428 si stornata cu tva 44
Stornezi inregistrarea gresita si inregistrezi corect.
Nu am in calculator baza de date in perioada cand a fosr introdusa factura initiala, iar prin "Articole contabile",programul nu-mi da voie sa fac inregistrari cu 4428TP.
O sa incerc maine sa sterg inregistrare facuta la inceputul anului si sa introduc alta prin "Intrari" cu "-" daca-mi da voie
Multumes!
O sa incerc maine sa sterg inregistrare facuta la inceputul anului si sa introduc alta prin "Intrari" cu "-" daca-mi da voie
Multumes!
Si tu ce ai preluat in evidenta ta (sau deja l-ai prealuat pe zero)?
Calculatorul este al firmei respective dar a avut probleme in 2014 si atunci a preluat doamna care a fost, cu soldul respectiv(9566 lei) in 4428TP.
Eu intentionez sa trec firma in calculatorul meu de la 01.01.2016.Dar...,
Eu intentionez sa trec firma in calculatorul meu de la 01.01.2016.Dar...,
Daca era cu soldul respectiv, inseamna ca trebuie sa existe in sold si factura cu bifa la "TVAi" (neachitat), precum si cea fara bifa la "TVAi".
Asta inseamna ca acum stornezi ambele facturi si le asociezi.
Asta inseamna ca acum stornezi ambele facturi si le asociezi.