Buna ziua!
Am pe trim.I impozit pe profit platit 2245 si contabilizat 1961, deoarece s-a depus rectificativa. Inainte de calculul impozitului pe trim II aveam in ct. 4418 -284lei (diferenta intre 2245 si 1961)
La calculul trim. II imi reiese impozit 1576lei, deci cu 385lei mai putin. Insa chiar supa inchiderea veniturilor si cheltuielilor si validare luna, tot nu mi se schimba soldul lui 4418, am tot -284. Unde gresesc?
Multumesc!
mod calcul impozit profit
Re: mod calcul impozit profit
Calculul impozitului pe profit l-am validat, insa nu am nota contabila, este gol.
daca sunteti platioare de impozit pe profit , de ce lucrati cu 4418 ? In 4418 se inregistreaza impozit pe venit microintrep.
Vedeti ce aveti in 4411 .
Vedeti ce aveti in 4411 .
Scuze, m-am exprimat gresit, e vorba de ct.4411, unde am sold final -284, suma ce o am platita in plus in urma depunerii D710 pe primul trimestru, iar la calculul celui de-al doilea trim. nu am NC la impozit profit si nu imi reiese ca am platit in plus pe trim I cu 385lei, adica 1961-1576. Va rog ajutor, nu stiu unde am gresit, am urmat pasii: validare calcul dif.curs valut.,inchid.tva, inchid.chelt/venit.in avans, inchid.amortiz, listare registru evidenta fiscala, validare calcul impozit profit, inchid.chelt., validare inchidere luna.
De ce ai avea notă contabilă? Programul nu face notă de stornare decât în decembrie, când se regularizează impozitul anual. Oricum, trimestrial, nu recuperezi nimic. Dacă ai fi în pierdere pe semestrul 1, dar pe trimestrul 1 ai fi avut impozit, la iunie ai declara zero, nu ai recupera impozitul pe trimestrul 1.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
In regula, va multumesc pt. rabdarea de care dati dovada si celor cu putina experienta, ca mine!
Re: mod calcul impozit profit --important
Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti, sunt la inceput de drum:
in reg.evid.fiscala, cheltuiala cu amortizarea trebuie trecuta pe partea de nedeductibil? Vechea contabila a scris in reg.evid.fiscala urmatoarele: rezultatul din exploatare + rezult.financ. - total deduceri (ct.6811, scria amortizarea fiscala) + cheltuieli nedeductibile fiscal (si aici trecea din nou ct. 6811 si scria amortizarea contabila)= profit impozabil
Dupa mine, plus cu minus inseamna ca nu tine cont de amortizarea la plata impozitului pe profit, desi societatea este una de transport si amortizeaza autovehiculul sau. Am dedus corect? V-as ruga sa-mi descalceasca cineva, am senzatia ca nu mai inteleg nimic...Va multumesc pt.rabdare si intelegere.
Va rog sa ma lamuriti, sunt la inceput de drum:
in reg.evid.fiscala, cheltuiala cu amortizarea trebuie trecuta pe partea de nedeductibil? Vechea contabila a scris in reg.evid.fiscala urmatoarele: rezultatul din exploatare + rezult.financ. - total deduceri (ct.6811, scria amortizarea fiscala) + cheltuieli nedeductibile fiscal (si aici trecea din nou ct. 6811 si scria amortizarea contabila)= profit impozabil
Dupa mine, plus cu minus inseamna ca nu tine cont de amortizarea la plata impozitului pe profit, desi societatea este una de transport si amortizeaza autovehiculul sau. Am dedus corect? V-as ruga sa-mi descalceasca cineva, am senzatia ca nu mai inteleg nimic...Va multumesc pt.rabdare si intelegere.