servicii intracomunitar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
balaitao

servicii intracomunitar

#1 Mesaj de balaitao »

o firma de inchirieri auto trebuie sa faca o factura catre un client din germania cu tva valid -- locul prestarii este in romania factura este scutita cu drept de deducere? intra pe decl 390? si la ce rand pe 300? multumesc mult pentru raspunsuri....

pinteae

Re: servicii intracomunitar

#2 Mesaj de pinteae »

In primul rand trebuie sa determini locul prestarii.
La art. 133 alin (4) lit e), se precizeaza faptul ca: locul prestarii de servicii este "locul unde mijlocul de transport este pus efectiv la dispoziţia clientului, în cazul inchirierii pe termen scurt a unui mijloc de transport. Prin termen scurt se înţelege posesia sau utilizarea continuă a mijlocului de transport pe o perioadă de maximum 30 de zile ...".
Dupa ce ai determinat locul si ai ajuns la concluzia ca locul se afla in Germania (deoarece perioada inchirierii depaseste 30 de zile), verifici daca sunt indeplinite conditiile de inregistrare in VIES. Daca sunt, atunci: facturezi fara TVA, transmiti prin VIES si prin Decontul de TVA, ca fiind servicii intracomunitare.

balaitao

#3 Mesaj de balaitao »

locul prestarii este in romania

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Daca locul prestarii este in RO, atunci trebuie sa emiti factura cu TVA de 24%. Este o operatiune interna, drept pentru care nu se transmite prin VIES.

Scrie răspuns