Declaratie Intrastat
Declaratie Intrastat
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, firma unde lucrez eu a facut luna trecuta o achizitie intracomunitara ,a achizitionat un utilaj agricol din Bulgaria.
Am transmis declaratia 390 ,decontul de TVA dar trebuie sa transmit la Institutul National de Statistica Declaratia intrastat si nu stiu cum ...de unde iau programul ca ma amendeaza .. trebuia transmiza in 15 zile trebuie sa transmit azi maine...
Va multumesc anticipat!
Va rog sa ma ajutati, firma unde lucrez eu a facut luna trecuta o achizitie intracomunitara ,a achizitionat un utilaj agricol din Bulgaria.
Am transmis declaratia 390 ,decontul de TVA dar trebuie sa transmit la Institutul National de Statistica Declaratia intrastat si nu stiu cum ...de unde iau programul ca ma amendeaza .. trebuia transmiza in 15 zile trebuie sa transmit azi maine...
Va multumesc anticipat!
- fagarasa176
Re: Declaratie Intrastat
Cred ca ai informatii eronate sau incomplete
1. declaratia intrastat se depune pana pe data de 15 a lunii urmatoare aferente introducerii/expedierii intracomunitare
2. sunt obligati sa depuna declaratia intrastat cei care indeplinesc mai multe conditii, inclusiv un prag valoric
Citeste mai multe AICI
1. declaratia intrastat se depune pana pe data de 15 a lunii urmatoare aferente introducerii/expedierii intracomunitare
2. sunt obligati sa depuna declaratia intrastat cei care indeplinesc mai multe conditii, inclusiv un prag valoric
Citeste mai multe AICI
Ultima oară modificat Joi Iul 30, 2015 12:08 pm de către fagarasa176, modificat 1 dată în total.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Multumesc frumos ,am inteles,eu am achizitionat utilajul pe 25 iunie,cu luna iunie fac declaratia nu cu iulie ?
- fagarasa176
Daca indeplinesti conditiile declaratia trebuia depusa pana pe 15 iulie 2015
Multumesc frumos o depun astazi dar ce o sa patesc?
- fagarasa176
Vad ca insistati sa depuneti...dar intruniti conditiile pnetru depunere?
sursa: http://www.intrastat.ro/doc/LEGE.pdfLegea nr. 422/2006 din 22 noiembrie 2006 scrie:Conform art.10 din Legea nr.422/2006,
1). constituie contravenţie următoarele fapte săvarşite de către furnizorii de informaţii statistice Intrastat:
1. refuzul transmiterii datelor statistice solicitate;
2. întarzieri în transmiterea datelor;
3. comunicarea de date incorecte şi incomplete;
4. refuzul de a prezenta, persoanelor autorizate de către INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ, documentele şi evidenţele necesare verificării datelor statistice;
5. neaplicarea măsurilor dispuse de către INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ prin atenţionări sau procese verbale de constatare a contravenţiei;
2). contravenţiile prevăzute la alin.(1) se aplică persoanelor juridice şi se sancţionează cu amendă de la 7500 lei la 15000 lei.(RON)
Da intrunesc toate conditiile am faqcut achizitie de 596000 lei ,acum cu d-zeu inainte..multumess frumos pentru raspunsuri.
Te inregistrezi online si depui acum.