Monografie contabila magazin online.
Monografie contabila magazin online.
Buna ziua !
Ma puteti ajuta cu o monografie magazin online ?
Multumiri anticipate ! <3
Ma puteti ajuta cu o monografie magazin online ?
Multumiri anticipate ! <3
Re: Monografie contabila magazin online.
De ce crezi că ar fi diferită contabilitatea pentru magazin online decât pentru un magazin normal?
Pentru a "vedea" circuitul bunurilor vandute, intocmeste o schema a relatiilor intre vanzator si cumparator.
Eu cam asa o vad:
1. Cumparatorul comanda pe site marfa iar vanzatorul emite factura si o pregateste de livrare:
4111 = 707
4111 = 4427
2. Vanzatorul preda marfa curierului (unui tert):
357 = 371
3. Curierul preda marfa si incaseaza suma ramburs:
607 = 357
461 = 4111
In cazul in care marfa nu se preda cumparatorului, ci se restituie, pasul 3 va fi
371 = 357
si se anuleaza factura.
4. Facturarea transportului de catre curier:
624 = 401
4426 = 401
5. Din valoarea incasata de la cumparator, curierul retine suma inscrisa in factura:
401 = 461
6. Incasarea diferentei dintre suma facturata si incasata de la cumparator si factura emisa de curier. Curierul depune suma in cont bancar colector
5121 = 461
Eu cam asa o vad:
1. Cumparatorul comanda pe site marfa iar vanzatorul emite factura si o pregateste de livrare:
4111 = 707
4111 = 4427
2. Vanzatorul preda marfa curierului (unui tert):
357 = 371
3. Curierul preda marfa si incaseaza suma ramburs:
607 = 357
461 = 4111
In cazul in care marfa nu se preda cumparatorului, ci se restituie, pasul 3 va fi
371 = 357
si se anuleaza factura.
4. Facturarea transportului de catre curier:
624 = 401
4426 = 401
5. Din valoarea incasata de la cumparator, curierul retine suma inscrisa in factura:
401 = 461
6. Incasarea diferentei dintre suma facturata si incasata de la cumparator si factura emisa de curier. Curierul depune suma in cont bancar colector
5121 = 461
Te complici prea mult. Când trimiți prin poștă la fel faci?
Ce treabă are 357 și 461 în schemă?
Ce treabă are 357 și 461 în schemă?
Contul 357 pentru ca din moment ce i-am predat marfa curierului, ea nu se mai regaseste in depozitul meu, dar nici la client, ci este predata unui tert. Iar contul 461 pentru ca banii nu i-am incasat de la client, ci pentru o perioada de timp se afla in gestiunea unui debitor.
Așa poți spune că dacă trimiți marfa cu un angajat folosești 357. Dacă acesta încasează factura vei folosi 461?
Te chinui prea mult.

Te chinui prea mult.
Sunt de acord ca trecerea prin 357 poate fi eliminata, cu toate ca este corecta inregistrarea, dat fiind faptul ca nu se mai afla in depozitul tau, dar nici vanduta nu este (pentru cea a carei contravaloare se incaseaza ramburs), iar curierul o evidentiaza extracontabil ca bunuri primite in custodie, dar incasarea prin 461 trebuie efectuata deoarece curierul incaseaza valoarea facturii, utilizand formularul propriu de chitanta, o inregistreaza prin contabilitatea proprie si o vireaza prin cont bancar colector.
Cumparatorul va detine o factura emisa de vanzator si o chitanta emisa de curier.
Cumparatorul va detine o factura emisa de vanzator si o chitanta emisa de curier.
- fagarasa176
Eu sunt de acord cu @septimiuv
La mine de exmplu 99% din marfa vanduta se achita cu BO scandente la 30, 60, 90 de zile sau prin banca.
Asta ce insemna ca incasez toti clientii prin 461?
Nu prea cred
Asta insemna ca o foarte mare parte din firmele din tara ar trebuii sa aiba un cont 461 foarte baban
La mine de exmplu 99% din marfa vanduta se achita cu BO scandente la 30, 60, 90 de zile sau prin banca.
Asta ce insemna ca incasez toti clientii prin 461?

Nu prea cred
Asta insemna ca o foarte mare parte din firmele din tara ar trebuii sa aiba un cont 461 foarte baban

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
fagarasa176 cred ca nu ai inteles despre ce-i vorba. Citeste cu atentie!
Incasarea prin CEC, BO si alte instrumente de decontare, nu are de-a face cu speta in cauza. Te abati de la subiect.
Incasarea prin CEC, BO si alte instrumente de decontare, nu are de-a face cu speta in cauza. Te abati de la subiect.
- fagarasa176
Nu ma abat prea mult....
Are de'a face cu speta in cauza faptul ca si in situatia mea marfa nu mai este in posesia mea.
Are de'a face cu speta in cauza faptul ca si in situatia mea marfa nu mai este in posesia mea.

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Tu ai afirmat faptul ca marfa este vanduta. Marfa a fost ridicata de catre client sau livrata de agentii proprii. Riscul refuzului/nelivrarii este foarte redus, chiar inexistent, cu atat mai mult cu cat ai primit un instrument de decontare. Esti in posesia instrumentelor si urmeaza a se deconta la un anumit termen. Pentru evidentierea sumelor de decontat, vei folosi alte conturi intermediare. Banuiesc ca folosesti conturile 413 si 5113 efecte emise spre incasare, nu contul 461, ca in cazul incasarii prin curier. Corect?
Acum imi dai dreptate ca te-ai abatut de la subiect?
Acum imi dai dreptate ca te-ai abatut de la subiect?