buna seara,nu am mai lucrat pana acum in saga ps si va rog sa-mi explicit cum procedez in casa/banca/deconturi,aici inregistrez chitantele cu care achit facturile furnizorilor?la intrari inregistrez o factura in 05.08.2015,iar la plata o inregistrez
cu plata la 7 zile adica 12.08.2015 si in casa/banca/deconturi cum mai inregistrez,de fapt nu stiu ce sa inregistrez la casa/banca/deconturi,sau va rog sa-mi spuneti unde sa ma informez,multumesc.
casa/banca/deconturi
Re: casa/banca/deconturi
Meniul "casa/banca/deconturi" te ajuta sa inregistrezi platile/incasarile.
Facturile le inregistrezi prin meniul "intrari"/"iesiri", iar pentru plati/incasari (chitanta, bon fiscal) ai doua posibilitati:
- le inregistrezi prin meniul "casa/banca/deconturi";
- utilizezi butoanele "plata"/"incasare" din meniul "intrari"/"iesiri".
Daca inregistrezi plati/incasari a unor facturi prin meniul "casa/banca/deconturi" vei alege tipul "PF"/"IF", astfel poti asocia plata/incasare cu facturile. Pentru restul platilor (ex: contributii sociale, etc.) vei folosii "P", iar daca incasezi alte sume care nu reprezinta contravaloarea unor facturi (ex: dobanda bancara) vei folosii "I".
Facturile le inregistrezi prin meniul "intrari"/"iesiri", iar pentru plati/incasari (chitanta, bon fiscal) ai doua posibilitati:
- le inregistrezi prin meniul "casa/banca/deconturi";
- utilizezi butoanele "plata"/"incasare" din meniul "intrari"/"iesiri".
Daca inregistrezi plati/incasari a unor facturi prin meniul "casa/banca/deconturi" vei alege tipul "PF"/"IF", astfel poti asocia plata/incasare cu facturile. Pentru restul platilor (ex: contributii sociale, etc.) vei folosii "P", iar daca incasezi alte sume care nu reprezinta contravaloarea unor facturi (ex: dobanda bancara) vei folosii "I".