eroare calcul media zilnic
eroare calcul media zilnic
Buna seara.AM un concediu medical de 19 zile.LA introducerea datelor din concediul medical programul calculeaza automat in tabel o alta suma decat cea din fisa de calcul al mediei zilnice generate tot de program.Programul ma lasa sa corectez suma dar in d112 la fisa salariatului ( R 19 ). duce tot valoarea gresita.Cei de la sanatate mi-au refuzat dosarul.Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez.Multumesc
Re: eroare calcul media zilnic
puneți niște exemple.. niște cifre.. să ne dăm seama ce sume sunt și ce reprezintă..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Luna 05 ,19 zile cm din care 5 zile fs si 14 cci
Am ultimele 6 luni total salariu 5705/123 zile=46.38 calculat si de program in fisa CAlcul indemnizatie CM
In D 112 r19 la date asigurat R19 apare suma de 713.13(media zilnica a bazei de calcul)PREcizez ca deja la introducerea datelor din Cm in tabel progr.calculeaza automat alta suma decat cea de 46.38 dar ma lasa sa modific,dar in 112 nu pot sa modific.Nu am introdus bine cm ?..dar atunci celelalte date din 112 cum de sant corecte.
Multumesc
Am ultimele 6 luni total salariu 5705/123 zile=46.38 calculat si de program in fisa CAlcul indemnizatie CM
In D 112 r19 la date asigurat R19 apare suma de 713.13(media zilnica a bazei de calcul)PREcizez ca deja la introducerea datelor din Cm in tabel progr.calculeaza automat alta suma decat cea de 46.38 dar ma lasa sa modific,dar in 112 nu pot sa modific.Nu am introdus bine cm ?..dar atunci celelalte date din 112 cum de sant corecte.
Multumesc
Pentru SecanA
Vezi daca si cazul tau intra in cele mentionate aici (postarea din 07 Aug 2015 10:39):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=30013
Vezi daca si cazul tau intra in cele mentionate aici (postarea din 07 Aug 2015 10:39):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=30013
Voi verifica maine la prima ora dar nu cred sa fie aceeasi situatie deoarece eu am transmis d 112 pentru luna 05 si 06 si nu am primit mesaj de eroare.Chiar si la sanatate mi-au recomandat sa iau legatura cu furnizorul programului deoareoarece sumele sunt corecte mai putin r 19(media zilnica) la ambele decl.Am actualizat programul cu ultima versiune,am devalidat statele de plata ,am dat actualizare si gresal persista.Am sters si reintrodus chiar si cm dar nimic 

Deci, cand introduci datele la "concedii medicale" cand introduci "zile baza" si "venituri baza" iti calculeaza "media zilnica", iar tu il modifici manual acea medie?
Ar fi optim daca ai reda mult mai detaliat situatia.
Ai un certificat medical din luna mai 2015, dupa care in luna iunie si iulie ai "continuare" si doar in iulie se modifica "media zilnica"?
Ar fi optim daca ai reda mult mai detaliat situatia.
Ai un certificat medical din luna mai 2015, dupa care in luna iunie si iulie ai "continuare" si doar in iulie se modifica "media zilnica"?
Da deoarece deja in luna mai cand introduc cm initial 19 zile(5zile fs iar randul urmator 14 zile cci) in partea de jos a ecranului apare calculat corect media zilnica ( 46,38)dar in tabel unde introduc cm apare media zilnica calculat tot de program 713 ron(ma lasa sa modific la 46,38 dar in d112 aduce tot sume de 713(medie zilnica iar in luna iunie aceeasi problema dar suma de 713 se modifica in 331(r 19 d 112)
Asa cum am zis, ar trebui sa ne dai detalii exacte.
Descrie-mi ce date sunt pe certificatul medical (perioada, cod indemnizatie etc.), ce iti apare la "calcul" (in partea stanga jos) cand introduci concediul medical (ma refer aici la perioada), ce perioada ai trecut ca si suportat din FS si ce perioada din CCI, precum ce sume ai introdus la "zile baza" si "venituri baza" de iti apare la "media zilnica" suma de 713.
Descrie-mi ce date sunt pe certificatul medical (perioada, cod indemnizatie etc.), ce iti apare la "calcul" (in partea stanga jos) cand introduci concediul medical (ma refer aici la perioada), ce perioada ai trecut ca si suportat din FS si ce perioada din CCI, precum ce sume ai introdus la "zile baza" si "venituri baza" de iti apare la "media zilnica" suma de 713.
Luna mai
19 zile cm din 13 pana in 31,cod 01 75%
total salariu 5705/123zile lucrate= media zilnica de 46.38
5 zile din fs=174 ron
8 zile din fnuass=278 toate ok mai putin r19 d 112 sectiunea cm asigurat unde apare suma de 713,13
Aici este ciudat ca in partea de jos sumele sunt corecte 6 luni venituri 5705÷123=46,38
19 zile cm din 13 pana in 31,cod 01 75%
total salariu 5705/123zile lucrate= media zilnica de 46.38
5 zile din fs=174 ron
8 zile din fnuass=278 toate ok mai putin r19 d 112 sectiunea cm asigurat unde apare suma de 713,13
Aici este ciudat ca in partea de jos sumele sunt corecte 6 luni venituri 5705÷123=46,38
Deja nu este bine de la inceput, deoarece pe 13-17.05.2015 (13-14 nu sunt zile lucratoare) sunt doar 3 zile lucratoare, ca urmare se suport 3 zile adica 104 lei (din FS se suporta primele 5 zile calendaristice si nu lucratoare), iar pentru cele suportate din CCI adica 10 zile sunt 348 de lei.
Am generat D.112., iar la rd.19 imi apare 46,38 asa cum este si in program. Totusi verifica ce apare in D.112 la rd.17 si rd.18, deoarece fisierul pdf dupa acele sume calculeaza rd.19.
Oricum ai gresit la introducerea certificatului medical, dar ai mai gresit ceva daca in D.112 iti apare 713 lei la rd.19.
Am generat D.112., iar la rd.19 imi apare 46,38 asa cum este si in program. Totusi verifica ce apare in D.112 la rd.17 si rd.18, deoarece fisierul pdf dupa acele sume calculeaza rd.19.
Oricum ai gresit la introducerea certificatului medical, dar ai mai gresit ceva daca in D.112 iti apare 713 lei la rd.19.
Multumesc.voi verifica maine dimineata la servici tot ce mi-ai spus si voi reveni cu un mesaj.
O seara placuta
O seara placuta
AM gasit unde am gresit
.Va multumesc pentru ajutor.
O zi placuta

O zi placuta
Si ce ar fi daca ai si posta exact unde ai gresit, ca altii sa invete din greseala ta? 

-
Buna ziua.
Pur si simplu nu stiu cum sa o scot la capat.Am concediu medical in continuare cod 01 din luna feb. pana in luna iulie 2015,zile baza calcul 125 ,media zilnica de 41.69 si total sume calculate 5211.Toate sumele se recupereaza din cci.Totul este ok pana in luna mai inclusiv adica ramane neschimbat zile baza calcul,media zilnica,total sume calculate.In luna iunie am doua cm tot in continuare unul de la 01/04 iunie si unul de la05/30 iunie.La aceasta luna se schimba zile baza calcul 123 ,total sume 4221 si media zilnica 34.32.La luna iulie am doua cm tot in continuare de la 01/07 iulie si 08/31 iulie si aici se schima din nou zile baza calcul 124,total sume3978 si media 32.08.
De ce nu se pastreaza datele ca in primele luni(feb/mai) Unde gresesc?
Va multumesc,
Pur si simplu nu stiu cum sa o scot la capat.Am concediu medical in continuare cod 01 din luna feb. pana in luna iulie 2015,zile baza calcul 125 ,media zilnica de 41.69 si total sume calculate 5211.Toate sumele se recupereaza din cci.Totul este ok pana in luna mai inclusiv adica ramane neschimbat zile baza calcul,media zilnica,total sume calculate.In luna iunie am doua cm tot in continuare unul de la 01/04 iunie si unul de la05/30 iunie.La aceasta luna se schimba zile baza calcul 123 ,total sume 4221 si media zilnica 34.32.La luna iulie am doua cm tot in continuare de la 01/07 iulie si 08/31 iulie si aici se schima din nou zile baza calcul 124,total sume3978 si media 32.08.
De ce nu se pastreaza datele ca in primele luni(feb/mai) Unde gresesc?
Va multumesc,
Nu se pastreaza daca nu ai lucrat corect, adica nu ai completat corect coloanele "serie initial" si "nr initial".