factura program electronic paralel cu facturier
-
factura program electronic paralel cu facturier
Buna seara, am urmatoarea situatie: incepand cu luna iulie am emis facturile cu ajutorul programului, fiind vorba despre facturile catre arendatori care au ridicat arenda in produse. Acum trebuie sa facturez floarea soarelui si porumb dar trebuie sa ma deplsez la sediul cumparatorului. Pot folosi carnetul de facturi? Numerotarea cum o voi face? Mentionez ca am emis facturi de la nr 1-102 cu facturierul, apoi de la 103-225 cu programul informatic. Cum procedez?
Va multumesc !
Va multumesc !
Re: factura program electronic paralel cu facturier
Cel mai bine ar fi fost sa folosesti serii diferite, adica pentru cele din facturi seria "ABC", iar pentru cele emise din program "XYZ".
-
Da, numai ca am folosit aceeasi serie. Cum imi sugerati sa procedez?
Faci o decizie in care faci separarea asa cum am mentionat si mai sus.
-
Si cum fac cu facturile deja emise? Adica pot sa pastrez seria deja folosita pentru facturier si dau alta serie celor din program? Iar in facturier voi avea dupa nr 102 factura nr 230 (sa zicem)? Nu voi avea probleme la un eventual control?
Acum depinde cum ai facturierul, daca nu are imprimat seria si nr pe el si doar completezi manual, atunci faci o decizie pentru noile plaje (serie si nr) din care una il vei utiliza pentru cele emise manual (sa zicem incepi cu "ABC 1001") si una pentru cele emise din calculator (sa zicem incepi cu "ABC 5001") .
In ceea ce priveste problemele, ar fi fost mai optim sa te pui pe ganduri/sa intrebi inainte sa folosesti ambele.
In ceea ce priveste problemele, ar fi fost mai optim sa te pui pe ganduri/sa intrebi inainte sa folosesti ambele.
-
Am inteles, multumesc mult!
Atunci cand se emit facturi de mana si ele urmeaza sa fie introduse in program vom introduce seria si numarul folosite la facturier si cand facturam din program folosim serie si numar alocate programului? Cand am preluat firma am introdus la iesiri primele 2luni exact ca si pe facturier pt. a avea situatia contabila, asa ca pot sa aloc alta serie si numar facturierului incepand din iulie (se foloseste foarte rar, facturarea facandu-se in 99% din cazuri din program acum--inainte de luna februarie a 2015 se folosea doar facturierul)?
Asa ar fi cel mai optim, adica sa treci si seria.
Oricand poti sa faci o decizie prin care sa poti modifica plaja pentru facturi, dar totusi sa fie una rezonabila.
Oricand poti sa faci o decizie prin care sa poti modifica plaja pentru facturi, dar totusi sa fie una rezonabila.