am avut un client din Malaysia , si cand am primit plata facturii au ajuns cu 300 chf mai putin
mi-a spus ca sunt comisionele oprite de la banci intermediare si mi-a confirmat cu documente .
cum fac o nota de debit pentru diferenta ? asa am convenit cu clientul .
nota de debit
Re: nota de debit
Incasezi valoarea facturii, integral, iar diferenta (300 chf), o consideri ca si comisioane bancare.
Pentru BorcanE590
In aceasta cauza nota de debit il face clientul, daca doreste furnizorul sa emita un document atunci emita o nota de credit.
In aceasta cauza nota de debit il face clientul, daca doreste furnizorul sa emita un document atunci emita o nota de credit.
Ce suma a achitat clientul?
Daca a achitat la nivelul facturii tale, dar in contul tau au ajuns sume mai mici, diminuate cu echivalentul comisioanelor bancare, nu ai de ce sa faci credit note pentru diferenta. Emiterea unei facturi de natura credit note, va conduce la ideea ca ai facut o reducere de valoare a serviciului prestat, iar clientul nu o va putea inregistra.
Pentru astfel de situatii se procedeaza asa cum am sugerat anterior.
Daca a achitat la nivelul facturii tale, dar in contul tau au ajuns sume mai mici, diminuate cu echivalentul comisioanelor bancare, nu ai de ce sa faci credit note pentru diferenta. Emiterea unei facturi de natura credit note, va conduce la ideea ca ai facut o reducere de valoare a serviciului prestat, iar clientul nu o va putea inregistra.
Pentru astfel de situatii se procedeaza asa cum am sugerat anterior.