Inregistrare factura saga C
-
Inregistrare factura saga C
Daca am prelungit contractul la saga C in ce cont inregistrez factura de la saga care scrie pe ea licenta, este corect 628 ? deoarece licentele le-am inregistrat prima data cand le-am cumparat.
Re: Inregistrare factura saga C
Chiar si prima data licenta pentru utilizarea programului SAGA trebuia inregistrata pe 628 pentru ca ni se vand actualizari si nicidecum softuri.
Daca citim scrie asa la SAGA: licenta=free/gratuit.
Contul 628 este cel corect.
Daca citim scrie asa la SAGA: licenta=free/gratuit.
Contul 628 este cel corect.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
buna ziua,
rog confirmati ca inregistrarea de fiecare data a actualizarii anuale a programului saga c( desi pe factura scrie licenta... care e gratis) se face intr-o singura inregistrare inclusiv pentru conta cat si pentru stocuri, respectiv:
% = 404 350
282.26 628
67.74 4426
Multumesc
rog confirmati ca inregistrarea de fiecare data a actualizarii anuale a programului saga c( desi pe factura scrie licenta... care e gratis) se face intr-o singura inregistrare inclusiv pentru conta cat si pentru stocuri, respectiv:
% = 404 350
282.26 628
67.74 4426
Multumesc
Subsemnatul PAȚURCĂ Ion, declar următoarele:
Înregistrările corecte pentru actualizarea programului de contabilitate SAGA C versiunea cu stocuri) se înregistrează astfel:
628 = 401
4426 = 401
Mentionez pe aceasta cale (il citez pe TomaC din memorie) ca actualizarile reprezinta o prestare de serviciu si nu achizitia in sine a programului informatic. Deci este un furnizor NU de imobilizari (nu pot sa imobilizez un serviciu) ci unul divers.
Va urez toate cele bune si va spun ca ati facut cea mai buna alegere din lume utilizand SAGA.

Înregistrările corecte pentru actualizarea programului de contabilitate SAGA C versiunea cu stocuri) se înregistrează astfel:
628 = 401
4426 = 401
Mentionez pe aceasta cale (il citez pe TomaC din memorie) ca actualizarile reprezinta o prestare de serviciu si nu achizitia in sine a programului informatic. Deci este un furnizor NU de imobilizari (nu pot sa imobilizez un serviciu) ci unul divers.
Va urez toate cele bune si va spun ca ati facut cea mai buna alegere din lume utilizand SAGA.

Era 628 când primeai contract.
Acum cumperi licență care intră în 208.
Acum cumperi licență care intră în 208.
Hopa!
Câţi aţi înregistrat aşa de când nu mai primim contract?Că eu nu!
Fug repede să corectez...

Fug repede să corectez...

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
buna ziua,
intrebarea mea face referire la faptul ca inregistrez pentru prima data factura de la firma dvs care include cele 2 categorii, respectiv conta + stocuri.
Deci, cu bunavointa dvs, care este variante finala de inregistrare, ca sunt complet derutata:
. Ultima propunerea din partea dvs am inteles-o ca fiind o actualizare si in consecinta se face 208=401 si 4426=401 cu intreaga valoare (conta + stocuri) ????
Multumesc anticipat pentru clarificare!!!
intrebarea mea face referire la faptul ca inregistrez pentru prima data factura de la firma dvs care include cele 2 categorii, respectiv conta + stocuri.
Deci, cu bunavointa dvs, care este variante finala de inregistrare, ca sunt complet derutata:

Multumesc anticipat pentru clarificare!!!
Asa sa fie cum spune SeptimiuV.
Sincer?!
Tot in 628 se va duce pentru ca am prelungit licenta: dreptul de a primi actualizari.
Programele informatice (potrivit cutumelor fiscale) sunt amortizabile intr-o perioada de 3 ani.
Un drept de utilizare (licenta) este valabil 12 luni; cum armonizam cele doua prevederi?
Sincer?!
Tot in 628 se va duce pentru ca am prelungit licenta: dreptul de a primi actualizari.
Programele informatice (potrivit cutumelor fiscale) sunt amortizabile intr-o perioada de 3 ani.
Un drept de utilizare (licenta) este valabil 12 luni; cum armonizam cele doua prevederi?
Licențele se amortizează în maxim 3 ani. Dar se pot amortiza și în perioade mai scurte de 3 ani - pe durata de utilizare a acesteia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Prin urmare conform ultlimei remarci a D-lui Cristi avem urmatoarele:
208 =404 254.84
4426=404 61.16
Mergem pe ecranul imobilizari si trecem valoarea intarare 254.84, durata amortizare 12 luni, bifam necorporala, cont 208, ct. amortizare 2808, ct. cheltuiala: 6811 si avem:
6811=2808 21.24 lei pe luna
cand s-a amortizat integral la finele celor 12 luni mergem pe ecranul modernizari/reevaluari.. -> adaug-> casare
2808 =208 254.84
"treaba" asta o facem de fiecare data cand inregistram o licenta SAGA si nu numai
Viata-i simpla.
208 =404 254.84
4426=404 61.16
Mergem pe ecranul imobilizari si trecem valoarea intarare 254.84, durata amortizare 12 luni, bifam necorporala, cont 208, ct. amortizare 2808, ct. cheltuiala: 6811 si avem:
6811=2808 21.24 lei pe luna
cand s-a amortizat integral la finele celor 12 luni mergem pe ecranul modernizari/reevaluari.. -> adaug-> casare
2808 =208 254.84
"treaba" asta o facem de fiecare data cand inregistram o licenta SAGA si nu numai

Viata-i simpla.
Oare, chiar "Viata-i simpla" ?
Pe aceeasi logica se poate merge si in situatia de mai jos ?
Anul trecut am achizitionat online de pe site-ul microsoftstore urmatoarele :
- 5 licente windows 8.1
- 1 licenta office premium 365
Plata s-a efectuat in lei, online . Am constata ca firma de la care am achizitionat licentele era defapt din Luxemburg
Iregistrarea in evidenta contabila am facut-o prin imobilizari necorporale amortizabile in 36 luni.
Eu , ca si contabil(prost) nu stiam anul trecut ca pentru licenta Office trebuie platite actualizarile la expirarea celor 365 de zile.
Si ma trezesc acum, cu plata efectuata pentru inca un an de actualizari. Si atunci este imobilizare sau serviciu ?
Intre timp firma nu mai are cod valid de tva pentru achizitii intracomunitare .
Daca este imobilizare, ok , ne incadram in cei 10000 de eura (L571/ art.126) , daca este serviciu
... am cam "imbulinat-o" .
Desi s-a mai discutat despre licente/soft va rog, se poate o parere ?
Pe aceeasi logica se poate merge si in situatia de mai jos ?
Anul trecut am achizitionat online de pe site-ul microsoftstore urmatoarele :
- 5 licente windows 8.1
- 1 licenta office premium 365
Plata s-a efectuat in lei, online . Am constata ca firma de la care am achizitionat licentele era defapt din Luxemburg

Iregistrarea in evidenta contabila am facut-o prin imobilizari necorporale amortizabile in 36 luni.
Eu , ca si contabil(prost) nu stiam anul trecut ca pentru licenta Office trebuie platite actualizarile la expirarea celor 365 de zile.
Si ma trezesc acum, cu plata efectuata pentru inca un an de actualizari. Si atunci este imobilizare sau serviciu ?
Intre timp firma nu mai are cod valid de tva pentru achizitii intracomunitare .
Daca este imobilizare, ok , ne incadram in cei 10000 de eura (L571/ art.126) , daca este serviciu
... am cam "imbulinat-o" .
Desi s-a mai discutat despre licente/soft va rog, se poate o parere ?
La office 365 nu e licență. E abonament. După 1 an dacă nu se reînnoiește abonamentul produsul se deactivează. Poate fi folosit doar să vezi fișierele create cu el. Dar fără a crea sau edita fișiere noi.
În SAGA licența de 1 an - dă acces la actualizări și asistență timp de 1 an. Dacă nu se prelungește licența, programul poate fi utilizat în continuare, fără probleme, așa cum este el, dar fără a se mai putea actualiza decât contra-cost și fără a beneficia de asistență.
În SAGA licența de 1 an - dă acces la actualizări și asistență timp de 1 an. Dacă nu se prelungește licența, programul poate fi utilizat în continuare, fără probleme, așa cum este el, dar fără a se mai putea actualiza decât contra-cost și fără a beneficia de asistență.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Bine ati revenit domnule Tomac !
V-am simtit lipsa dar sper ca v-ati intors cu forte proaspete ca urmeaza Codul fiscal .
Multumesc.
V-am simtit lipsa dar sper ca v-ati intors cu forte proaspete ca urmeaza Codul fiscal .
Multumesc.
Avand in vedere ca actualizarile sunt pe o perioada de 1 an de la data facturii, cel mai indicat ar fi ct.471 si apoi descarcarea acestuia prin 628
Bine ai venit pe forum!
Ai grija ca nu mai cumperi abonament, ci licenta.
Ai grija ca nu mai cumperi abonament, ci licenta.