Buna ziua
Sper sa nu dublez alte topicuri existente deja, dar am cautat si nu am gasit ceea ce ma intereseaza, astfel : as dori sa pot introduce in receptii (in afara de posibilitatea de "Grupe" care de altfel in ceea ce ma intereseaza nu e disponibil) inca o rubrica la fiecare articol introdus un cod pentru fiecare gestionar in parte, astfel incit la o anumita data sa pot sa cer prin "Situatie stocuri" o evidenta pe fiecare gestionar ce s-a comandat si nu s-a vindut (se vede acolo cantitatea intrata si iesire cantitate 0 sau mai mica decit cantitatea intrata) ? In situatie stocuri exista posibilitatea sa afiseze si furnizorul la situatia generala ?
Multumesc anticipat !!
Evidenta stocuri pe gestionari
Re: Evidenta stocuri pe gestionari
Ce intelegi prin "gestionari"? Te referi la agenti?
Daca prin gestionari intelegi locatii diferite atunci creaza mai multe gestiuni.
Totusi ce treaba are situatie stocuri cu partea de comenzi? Poate vezi unele date din situatie comenzi.
Daca prin gestionari intelegi locatii diferite atunci creaza mai multe gestiuni.
Totusi ce treaba are situatie stocuri cu partea de comenzi? Poate vezi unele date din situatie comenzi.
Prin "gestionari" inteleg mai multe persoane care se ocupa de aceeasi gestiune si fac comenzi de marfa (piese auto) care de cele mai multe ori ajung sa ramina pe rafturi deoarece ori clientul nu mai vine dupa piesa, ori "gestionarul"-vinzator comanda gresit piesa. De aceea prin introducere la receptii a unui cod de gestionar pentru fiecare articol introdus poti sa verifici mult mai usor din situatie stocuri cine a comandat piesa respectiva fara sa mai mergi la receptie (acestea sunt deobicei arhivate sau pe la contabil). Multumesc
Nu am folosit "agentii" deoarece pot folosii doar la optiunea de furnizor, si nu pe articole in parte.
Nu am folosit "agentii" deoarece pot folosii doar la optiunea de furnizor, si nu pe articole in parte.
Si partea de grupe pe articole contabile nu te-ar ajuta mai mult?
Partea de grupe pe articole contabile ar fi fost ideala daca doar un singur gestionar ar fi cel care comanda doar o anumita piesa. Luna asta o comanda X, poate luna viitoare sau chiar in aceeasi luna o comanda Y. In momentl in care introduci in receptie obligatoriu trebuie sa mergi sa verifici pe cine este respectivul cod de produs pus ca si gestionar, ceea ce ar ingreuna activitatea (cite 30-40 de receptii zilnice doar pe gestiunea respectiva). Credeam ca este o posibilitate mai usoara, cum este gruparea pe centre de profit care iti da posibilitatea sa alegi pentru fiecare articol in parte din receptie sau factura la vinzare grupa din care face parte. Nu stiu cum sa fac sa fie mai usor, cred ca ma voi adresa si la Saga daca nu exista o alta posbilitate. Multumesc frumos de ajutor 
Si cine zice ca nu poti trece la o piesa de fiecare data un alt cod de grupa (sau sa receptionezi produsul pe mai multe randuri la care asociezi cate o grupa)?
Poti incerca sa folosesti optiunea de "loturi" (il poti activa la "administrare" -> "configurare societati" -> "setari diverse" -> bifa la "urmarire pe loturi/garantii").
Poti incerca sa folosesti optiunea de "loturi" (il poti activa la "administrare" -> "configurare societati" -> "setari diverse" -> bifa la "urmarire pe loturi/garantii").
Multumesc pentru promptitudine Balazse, dar cred ca ori nu am inteles eu ceva sau este o mica confuzie : la alegerea grupei ce se poate trece in receptii la fiecare articol in parte este aceea gupa care se alege din Fisiere --> Grupe --> Articole contabile/Centre de profit si definesc 2-3 grupe dupa cum am nevoie. Le folosesc in receptii dar in meniul de "Situatie stocuri" nu am unde sa aleg aceasta grupa definita mai sus. In aceasta situatie la alegerea butonului "Toate grupele de art." poti sa alegi definirea de grupe astfel : Fisiere --> Grupe --> Articole doar ca acestea se definesc odata cu introducerea unui nou articol si le gasesti in meniul de articole, nefiind posibila modificarea acestora direct in receptii (dupa cum spuneam trebuie sa intrii de fiecare data in meniul de articole si sa modifici). Cit despre optiunea de loturi am sa incerc acum, multumesc