tichete cadou

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
avramescuv

Re: tichete cadou

#16 Mesaj de avramescuv »

Va multumesc pentru raspunsuri.

stefi

#17 Mesaj de stefi »

Buna ziua!
Am de inregistrat o factura pe societate ce reprezinta 2 cadouri oferite copilului unui angajat cu ocazia zilei zale de nastere. IN CIM-ul acelui angajat este prevazut ca acesta poate beneficia de ¨atentii¨ de Pasti, Craciun, etc.. Din cate am citit, sunt cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit (factura are valoare totala de 136RON), insa in cont le inregistrez?
Multumesc frumos!

septimiuv

#18 Mesaj de septimiuv »

Alte cheltuieli sociale.

stefi

#19 Mesaj de stefi »

Multumesc frumos!

stefi

#20 Mesaj de stefi »

ma scuzati ca revin cu o intrebare destul de simpla: ct. 6458 reprezinta alte ¨cheltuieli sociale¨? Eu initial am inregistrat pe ct. 6421 cadoul acordat copilului angajatului.
Multumesc!

tobosv790

#21 Mesaj de tobosv790 »

Eu cred ca @septimiuv nu s-a referit la un cont anume ci in ce fel de cheltuieli s-ar incadra. Parerea mea este ca sunt bune ambele conturi. Ori...ori...

stefi

#22 Mesaj de stefi »

Multumesc de ajutor!

stefi

#23 Mesaj de stefi »

cheltuielile sociale inregistrate pe ct. 6421 cum fac sa apara in cadrul registrului de evidenta fiscala in dreptunghiul cu cheltuieli inregistrate, pt. ca acolo este gri si nu pot modifica. Acolo trebuie sa se regaseasca: in cadrul cheltuieli protocol, cheltuieli inregistrate? Sunt deductibile pt. firma, pt. ca nu depasesc 2% din insumarea cheltuielilor cu personalul din ultimele 12 luni.
Multumesc!

tomac

#24 Mesaj de tomac »

Cum adică cum faci să apară în registru? E suficient să existe înregistrări pe acel cont. Limita de 2% se determină manual, nu o face programul. Diferența dintre suma totală și suma deductibilă se pune, manual, pe nedefinit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stefi

#25 Mesaj de stefi »

In regula, am inteles, ma gandeam ca trebuie sa apara la chelt.protocol, evident am gandit gresit.
Multumesc!

stefi

#26 Mesaj de stefi »

Tva este deductibil daca factura nu depaseste 150 lei, nu-I asa? Ce trece de 150lei se emite auto factura pt.valoarea de tva? Este corect?

pinteae

#27 Mesaj de pinteae »

La ce te referi?
La eventualitatea in care se acorda cadouri, in bunuri, copiilor minori?
Fi mai explicita.
Eugen Pintea

stefi

#28 Mesaj de stefi »

Am o factura pe firma ce contine cadouri pt. copilul angajatului, aceste cadouri acordandu-se cu ocazia zilei de nastere a copilului. Factura este de 136 lei cu tot cu tva. Eu am dedus tva din aceasta factura. Am procedat corect?
Multumesc!

pinteae

#29 Mesaj de pinteae »

Daca in CCM ai prevazuta ca si cheltuiala sociala (cheltuiala cu astfel de evenimente), atunci te vei raporta la limita prevazuta in contract. TVA se include in limita si nu se deduce, deoarece nu este aferenta activitatii, sau daca deduci, trebuie sa faci ajustare de TVA dedus.
Eugen Pintea

stefi

#30 Mesaj de stefi »

Imi pare rau ca abia acum citesc mesajul dvs, m/am schimbat domiciliul si abia acum am internet in noua locatie. Ma puteti ajuta sa/mi spuneti cum fac ajustarea de tva si daca am dedus tva-ul in decontul de la septembrie cum rectific acum? Oricum aveam tva de recuperat peste 1000 lei, asa ca nu voi avea penalitati pt. neplata lui, dar sa corectez greseala...
Multumesc!

Scrie răspuns