donatii
-
donatii
Daca s-a transferat o suma de bani(ex.100 lei),pentru a ajuta un copil(ex.operatie copil ars),pe ce cont se pun cei 100 lei?
La fel si cursurile care le cumperi online,pe ce cont se pun?
Multumesc!
La fel si cursurile care le cumperi online,pe ce cont se pun?
Multumesc!
Re: donatii
Pentru transferul de bani ar trebui sa ai la baza un document justificativ (contract de donatie/sponsorizare).
Ce fel de cursuri s-au platit (fii mai explicit)?
Ce fel de cursuri s-au platit (fii mai explicit)?
-
Patronul a vazut un caz la televizor si a vrut sa donezesi el o suma x(asta nu se va intampla in fiecare luna).Pe ce cont se pune transferul respectiv?
Ca si curs,a achizitionat un curs de pe internet,un curs resurse umane online,iar plata s-a facut prin banca.Pe ce cont se pune aceasta plata?
Ca si curs,a achizitionat un curs de pe internet,un curs resurse umane online,iar plata s-a facut prin banca.Pe ce cont se pune aceasta plata?
Pe 401. Bănuiesc că are și factură, nu? Și un contract.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
nu exista factura si contract
Atunci nu există donație.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
ok.oricum s-ar numi,pe ce cont pun suma respectiva?
Platile fara document, dar care sunt aferente activitatii firmei, sunt cheltuieli nedeductibile fiscal.
Platile fara document, dar care nu sunt destinate activitatii firmei, ci sunt aferente unor achizitii ale patronului, sunt nedeductibile fiscal si mai mult de atat, sunt avantaje in natura ale patronului. Ele sunt asimilate dividendelor pentru care se retine si se vireaza impozit pe dividende.
Contul contabil folosit poate fi un analitic al contului 6588, pe care colectei doar cheltuielile nedeductibile.
Platile fara document, dar care nu sunt destinate activitatii firmei, ci sunt aferente unor achizitii ale patronului, sunt nedeductibile fiscal si mai mult de atat, sunt avantaje in natura ale patronului. Ele sunt asimilate dividendelor pentru care se retine si se vireaza impozit pe dividende.
Contul contabil folosit poate fi un analitic al contului 6588, pe care colectei doar cheltuielile nedeductibile.
-
Multumesc mult!