FACTURARE AZIL DE BATRANI

voinead

FACTURARE AZIL DE BATRANI

#1 Mesaj de voinead »

Buna ziua, o societate srl are ca obiect de activitate centu ingrijire batrani. Masa o achizitioneaza in regim catering. Intrebarea mea este daca pe factura emisa catre client se trece prestari servicii centru batrani care are tva 0; masa servita cu tva 9% si pampers cu tva 24% ?
Multumesc.

tomac

Re: FACTURARE AZIL DE BATRANI

#2 Mesaj de tomac »

Depinde de prevederile contractuale. Dacă prin contract se stipulează că prețul plătit pentru îngrijire cuprinde și masa și medicația sau alte elemente necesare îngrijirii, atunci factura se emite fără TVA pe total fără a fi defalcată și fără a se mai aplica TVA fiind în sine o singură activitate scutită de TVA fără drept de deducere. De altfel art.141 alin.1 litera i vorbește clar și de " livrările de bunuri strâns legate de asistența" nu doar de serviciile de îngrijire. Ci și de orice alte servicii sau livrări de bunuri fără de care îngrijirea nu ar fi posibilă sau eficientă.
Dacă masa în regim catering și livrarea de alte materiale sau medicamente se face contra cost, suplimentar costului îngrijirii, atunci se pune problema facturării lor distincte cu TVA în funcție de prevederile aplicabile acestui tip de activitate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

voinead

Re: FACTURARE AZIL DE BATRANI

#3 Mesaj de voinead »

Va multumesc foarte mult !

Scrie răspuns