DOUA POPRIRI

alexoaiac

DOUA POPRIRI

#1 Mesaj de alexoaiac »

Buna ziua,
Am primit pentru o salariata o a doua poprire, pentru un imprumut neplatit. Conform Codului de Procedura Civila vom retine 1/2 din veniturile nete ale salariatei.
Intrebarea mea este cum distribuim aceasta suma catre cei 2 executori judecatoresti?
Am intrebat un avocat iar dumnealui mi-a spus ca in Cod Proc. Civ. nu se prevede in mod expres obligatia in sarcina tertului poprit de a calcula si vira catre fiecare creditor suma poprita proportional cu creanta datorata. Motiv pentru care a apreciat ca se impune a se vira intreaga suma poprita catre primul executor care a infiintat poprirea, urmand a-i comunica atat acestuia cat si celorlalti creditori faptul ca exista mai multe urmariri impotriva debitorului, conf. art. 786 alin. 2 Cod Proc. Civ.

Multumesc!

tomac

Re: DOUA POPRIRI

#2 Mesaj de tomac »

Păi faceți ce v-a spus avocatul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pinteae

Re: DOUA POPRIRI

#3 Mesaj de pinteae »

Sunt de parere ca pentru primul titlu primit trebuie sa retii 33,33% din venitul net, iar pentru al doi-lea vei retine doar 16,67% din venitul net, astfel incat totalul retinerilor sa nu depaseasca 50% din venit.
Nu se pot urmarii veniturile nete mai mici de 1/2 din venitul minim net garantat in plata.

Scrie răspuns