Vanzare autoturism
Vanzare autoturism
Buna ziua,
Avem un autoturism la care a mai ramas de amortizat inca 1852,93 ron dar o vindem catre persoana fizica cu contravaloarea a 2000 de euro.
E vreo problema daca o vindem inainte sa fie amortizata integral?
Avem un autoturism la care a mai ramas de amortizat inca 1852,93 ron dar o vindem catre persoana fizica cu contravaloarea a 2000 de euro.
E vreo problema daca o vindem inainte sa fie amortizata integral?
Re: Vanzare autoturism
Va rog sa ma ajutati si pe mine. Nu stiu cum sa operez vanzarea unui autoturism amortizat integral. Nu stiu unde gresesc. Am operat in iesiri factura si in imobilizari vanzarea ( la iesiri imi spune ca valoarea de vanzare este mai mica decat valoarea de intrare masinii). Cand fac inchiderea de luna imi genereaza si NC 6583-2133 cu valoarea masinii. Multumesc!
Achizitia trebuia sa il faci pe nedefinit si nu prin crearea unui nou tip de articol.
Vanzarea il faci pe nedefinit in meniul iesiri, iar descarcarea bunului il faci prin "operatii" -> "alte operatii cu stocuri" -> "operatii speciale".
Trebuie sa inregistrezi vanzarea si la "imobilizari" -> "modernizari/..." -> unde selectezi "vanzare" si completezi "data" (la valoare nu treci nimic).
Vanzarea il faci pe nedefinit in meniul iesiri, iar descarcarea bunului il faci prin "operatii" -> "alte operatii cu stocuri" -> "operatii speciale".
Trebuie sa inregistrezi vanzarea si la "imobilizari" -> "modernizari/..." -> unde selectezi "vanzare" si completezi "data" (la valoare nu treci nimic).
Imi cer scuze ca insist dar tot nu am inteles. Aveam auto inainte de a incepe lucrul in SAGA . Deci nu a fost vorba de achizitie prin crearea unui nou tip de articol. Am inregistrat factura pe nedefinit si m-i s-a generat art 461-7583,4427. Am mers in imobilizari si am dat vanzare NC 2813-2133. pana aici e totul ok dar la descarcare nu stiu ce cont sa aleg. Auto e amortizat complet iar NC 6583-2133 nu isi mai are rostul. Multumesc pentru rabdare!
Daca ai fi lucrat pe nedefinit atunci nu iti aparea mesajul "valoarea de vanzare este mai mica decat valoarea de intrare".
Totusi ce sume iti apar la 2813-2133, precum 6583-2133 (aceasta nota contabila unde s-a generat?)?
Totusi ce sume iti apar la 2813-2133, precum 6583-2133 (aceasta nota contabila unde s-a generat?)?
Stocurile au fost preluate in saga la o anumita data. Acum am operat iesirea pe nedefinit. S-a generat 461-7583, in imobilizari s-a generat 2813-2133, dar in operatiuni cu stocuri la descarcare imi cere contul si nu stiu ce sa bag.Unde trebuie sa operez ca sa nu mai apara in balanta stocurilor?
Buna ziua,
Societatea este un magazin alimentar, cu tva la incasare. in imobilizari am avut un autoturism pe care l-am vandut la o persoana fizica. factura am inregistrat-o in iesiri. de ce imi genereaza nota contabila prin 4428. 461- 7583-4428.TI?
Nu trebuia sa fie 4427. Unde gresesc?
Societatea este un magazin alimentar, cu tva la incasare. in imobilizari am avut un autoturism pe care l-am vandut la o persoana fizica. factura am inregistrat-o in iesiri. de ce imi genereaza nota contabila prin 4428. 461- 7583-4428.TI?
Nu trebuia sa fie 4427. Unde gresesc?
- fagarasa176
Nu gresesti nicaieri...
Esti cu tva la incasare, colectezi tva la data incasarii nu la data emiterii facturii
La data incasarii o sa se genereze NC 4428=4427 cu valoarea tva
Esti cu tva la incasare, colectezi tva la data incasarii nu la data emiterii facturii
La data incasarii o sa se genereze NC 4428=4427 cu valoarea tva
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
In graba
m-am speriat...
Va multumesc!

Va multumesc!