Referitor la Anexa la Regulamentul Băncii Naționale a României nr. 4/2014
"Art. 2. — În înțelesul prezentului titlu, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
a) rezidenți:
a1) persoane fizice — cetățeni români, cetățeni străini și apatrizi, cu domiciliul în România atestat cu documente de identitate emise conform legii;"
Care sunt documentele de identitate emise cf.legii?
Certificatul de inregistrare emis de Inspectoratul General de Imigrari avand o valabilitate de 5 ani poate fi considerat document de identitate si persoana care il detine poate fi considerata "rezidenta"?
Multumesc.
REZIDENT
Re: REZIDENT
Eu zic că da. Dacă și stă în România 183 de zile pe an, parcă mai era și condiția asta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc de raspuns.
Da, in Codul Fiscal la Art.7 al.1, pct.23 se prevede:
23. persoană fizică rezidentă - orice persoană fizică ce îndeplineşte cel puţin una dintre următoarele condiţii:
a) are domiciliul în România;
b) centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat în România;
c) este prezentă în România pentru o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat;
d) este cetăţean român care lucrează în străinătate, ca funcţionar sau angajat al României într-un stat străin.
Dar de ex.cu ce se poate justifica indeplinirea unei conditii ca de ex. lit.c), respectiv prezenta in Romania, la fel si domiciliul.(lit.a)?
Da, in Codul Fiscal la Art.7 al.1, pct.23 se prevede:
23. persoană fizică rezidentă - orice persoană fizică ce îndeplineşte cel puţin una dintre următoarele condiţii:
a) are domiciliul în România;
b) centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat în România;
c) este prezentă în România pentru o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat;
d) este cetăţean român care lucrează în străinătate, ca funcţionar sau angajat al României într-un stat străin.
Dar de ex.cu ce se poate justifica indeplinirea unei conditii ca de ex. lit.c), respectiv prezenta in Romania, la fel si domiciliul.(lit.a)?
-
Cu orice crede ca ar putea dovedi aceasta prezenta(vize daca este cazul,documente justificative ale unor deplasari,contracte inclusiv de inchiriere spatiu cu destinatia de locuinta,etc...)