Parca s-a modificat ceva in legislatia referitoare la rambursarea de tva.
Imi puteti spune si mie care este actul normativ?
Stiti cam cat dureaza de la depunerea decontului cu bifa de rambursare pana vine controlul?
Multumesc mult!
rambursare tva
Re: rambursare tva
Poate nici nu vin in control, ci iti restituie banii cu un control ulterior.
Pana in 45.000 si in functie de rezultatul analizei de risc facuta de fisc.
Pe ce perioada se poate exercita control ulterior ptr TVA rambursata?
Nu am gasit ceva sigur in legislatie, decit pareri, adica unii spun 3ani, altii 4 sau 5 ani..
Este vorba despre un contribuabil mare.
Multumesc,
Nu am gasit ceva sigur in legislatie, decit pareri, adica unii spun 3ani, altii 4 sau 5 ani..
Este vorba despre un contribuabil mare.
Multumesc,
1+1=3
Indiferent de marimea contribuabilului, termenul de prescriptie a dreptului de incasare a impozitelor, este de 5 ani incheiati, anterior anului curent.
Asadar, maine fiscul poate sa faca un control de rambursare de TVA, pentru perioada 01.01.2010 - 31.08.2015.
Asadar, maine fiscul poate sa faca un control de rambursare de TVA, pentru perioada 01.01.2010 - 31.08.2015.
-
De obicei, fac pe ultimii 3 ani daca gasesc nereguli pot extinde perioada la 5 ani . La mine , anul trecut in septembrie nu au verificat decat 3 ani si eram contribuabil mijlociu.
Din cate stiu , la contribuabili mari fac direct pe 5 ani .
Din cate stiu , la contribuabili mari fac direct pe 5 ani .
Controlul pe TVA, in urma optiunii de rambursare, se face pentru perioada cuprinsa de la ultimul control pe TVA sau data infintarii (daca nu a mai fost controlata pe TVA), pana la data controlului, dar nu mai mult de 5 ani (asa cum precizam anterior).