1. In 31.08.2015 am depasit cifra de afaceri si am trecut de la impozit pe micro la impozit profit cu 01.07.2015. Acum o sa calculez diferenta dintre venituri si cheltuieli de la 01.01.2015? Daca pana la 01.02.2013 am fost la impozit pe profit si am avut pierdere voi scadea pierderea respectiva din profitul de acum? Din 01.02.2013 pana in 01.07.2015 am fost la impozit pe venit( impozit micro) dar am avut pierdere foarte mare, ce se intampla cu pierderea respectiva, aceasta nu se poate recupera din profitul de acum? doar cea care este declarata in declaratia 101 cand am fost la profit? Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta. Va multumesc!
2. La intreprindere individuala statul de salarii netul este cheltuiala deductibila iar contributiile sunt toate deductibile sau doar ce plateste angajatorul si contributiile asiguratului ( retinerile) nu sunt. Iar daca este platitoare de tva , chitanta cu tva-ul de plata se trece in registru de incasari si plati cheltuiala deductibila sau nedeductibila
trecere de la impozit pe venit la impozit pe profit
-
Re: trecere de la impozit pe venit la impozit pe profit
1. Da. Calculul se face din 01/01/2015 dacă trecerea se face prin depășirea cifrei de afaceri.
2. Da, pierderea fiscală se recuperează în următorii 7 ani fiscali. Pierderea fiscală este cea declarată prin D101.
3. Dacă se face calcul pe date cumulate, normal că și pierderea din primele 6 luni se ia în considerare.
4. La II este cheltuială deductibilă suma netă achitată salariatului precum și orice sume achitate reprezentând contribuții sociale reținute de la salariați sau datorate de angajator. Suma reprezentând TVA achitat bugetului de stat nu este cheltuială deductibilă fiscal.
2. Da, pierderea fiscală se recuperează în următorii 7 ani fiscali. Pierderea fiscală este cea declarată prin D101.
3. Dacă se face calcul pe date cumulate, normal că și pierderea din primele 6 luni se ia în considerare.
4. La II este cheltuială deductibilă suma netă achitată salariatului precum și orice sume achitate reprezentând contribuții sociale reținute de la salariați sau datorate de angajator. Suma reprezentând TVA achitat bugetului de stat nu este cheltuială deductibilă fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.