Casa de marcat defecta!

apetrem

Re: Casa de marcat defecta!

#16 Mesaj de apetrem »

pinteae scrie:Marian, citeste mai atent continutul art.10 alin bb)
Am citit, vrei sa-l citim impreuna?
"bb) nereintroducerea datelor înscrise pe rola jurnal privind tranzacţiile efectuate de la ultima închidere zilnică până în momentul ştergerii memoriei operative pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la 3 alin. (1);"
Marian Apetre

pinteae

#17 Mesaj de pinteae »

Ok!
Sa le luam sistematic.
1. Se face referire la rola jurnal
Intrebare: In cazul defectarii casei, de unde iei rola jurnal?

2. tranzacţiile efectuate de la ultima închidere zilnică până în momentul ştergerii memoriei operative
Intrebare: In cazul defectarii casei, se sterg date din memoria fiscala?

Este un non-sens sa se introduca sumele respective prin casa de marcat.

apetrem

#18 Mesaj de apetrem »

Îţi lipsesc cateva notiuni despre casele de marcat.
Memoria operativă nu este acelaşi lucru cu memoria fiscală.
In memoria fiscală se păstrează totalurile din rapoartele z, în cea operativa se pastrează, temporar, bonurile emise între două rapoarte z. Odată cu scoaterea raportului z, memoria operativă trece pe zero.

Ratiunea textului de lege este următoarea: dacă nu s-ar reintroduce bonurile emise de la ultimul z şi aflate temporar în memoria operativă atunci, acele bonuri, ar rămâne nefiscalizate.
Marian Apetre

pinteae

#19 Mesaj de pinteae »

Aici pot fi de acord cu tine. Cu siguranta ca nu cunosc toate notiunile. Dar tu sustii ca le cunosti?

Dupa parerea ta, daca s-a defectat casa de marcat si punerea in functionare a acesteia se face a treia zi (max. 72 de ore), operatorul casei de marcat din magazinul cu amanuntul, trebuie sa tasteze toate vanzarile din perioada respectiva, chiar da ca ele s-au inregistrat in registrul special.

In acest caz, ce rost mai are prevederea cuprinsa la art. 4 alin (8) din OUG 28/1999?

Mai gandeste-te!

Scrie răspuns