BF Combustibil
-
BF Combustibil
Buna seara! BF de combustibil este deductibil doar 50%, daca nu exista Foaie de parcurs? Multumesc pentru un eventual raspuns!
Re: BF Combustibil
Nu doar bonul respectiv. Orice cheltuială cu întreținerea și funcționarea sau legată de vehiculele de până la 3,5 t și până la 9 locuri pe scaune e deductibilă doar 50% și TVA la fel, dacă nu se face dovada utilizării exclusive a vehiculului respectiv pentru activitatea economică a firmei.
Foaia de parcurs definită de codul fiscal e o parte a documentației ce demonstrează acest lucru, dar nu unicul.
Foaia de parcurs definită de codul fiscal e o parte a documentației ce demonstrează acest lucru, dar nu unicul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Am uitat sa specific. Este vorba de camion ce transporta containere.
Dacă nu se încadrează în criteriile tehnice în funcție de care, din start, codul fiscal cere demonstrarea utilizării exclusive a vehiculului rutier pentru afacere, atunci se aplică regulile generale de deducere:
- să deții o factură (un bon fiscal cu valoare de până la 100 EUR și cu codul tău de TVA înscris pe el e tot factură) întocmită conform prevederilor codului fiscal
- să demonstrezi și cu alte documente consumul respectiv, prestarea serviciului pentru care s-a realizat achiziția ce a dus la exercitarea dreptului de deducere. Unele organe fiscale cer aici foaie de parcurs, dar se poate utiliza orice alt document ce atestă cumpărarea, consumul, etc.
- să deții o factură (un bon fiscal cu valoare de până la 100 EUR și cu codul tău de TVA înscris pe el e tot factură) întocmită conform prevederilor codului fiscal
- să demonstrezi și cu alte documente consumul respectiv, prestarea serviciului pentru care s-a realizat achiziția ce a dus la exercitarea dreptului de deducere. Unele organe fiscale cer aici foaie de parcurs, dar se poate utiliza orice alt document ce atestă cumpărarea, consumul, etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.