deductibilitate 311

oporanus

deductibilitate 311

#1 Mesaj de oporanus »

am o soc com careia i s-a anulat din oficiu tva-ul in mai 2014. in dec 2014 ma duc la ANAF sa le spun ca-mi reiau activitatea si-i intreb daca trebuiesc facute demersurile pt reluarea codului de TVA. mi se spune ca este la latitudinea fiecarui administrator, asa ca pt ca la data respectiva plateam oricum 3% pe venit, am zis ca ar fi prea mult impozit si tva.
problema este ca nu mi s-a spus ca trebuie totusi intocmita declaratia 311.
acuma eu nu zic ca noi nu trebuie sa citim legile, dar la cum se modifica in fiecare zi si se actualizeaza codul fiscal nu stiu cati dintre noi sunt la curent cu toate legile; dar cred ca totusi putea sa-mi spuna cineva ca nu este in avantajul meu sa fac 311 si sa platesc TVA-ul colectat si sa nu am drept de deducere. sa fim seriosi, are cineva atatia bani si nu are ce face cu ei ? eu trebuie sa platesc acum aproximativ 26000 tva colectat si sa nu pot deduce nk??? :shock: :shock: :shock:
va rog daca se poate o idee, o solutie....orice
eu ma gandeam sa fac 311 asa cum mi s-a spus si ulterior recuperarii tva-ului sa-l trec pe regularizari (tva dedus)!! :?

tomac

Re: deductibilitate 311

#2 Mesaj de tomac »

Puteați să vă întrebați contabilul care este consecința anulării codului de TVA.
Puteați consulta acest forum pentru că aici s-a scris despre acest lucru.
Puteați consulta orice alte informații publice.
Din păcate ați ales calea facilă.
Nu există soluții miraculoase. Suma datorată trebuie plătită. Nu se poate recupera. veți putea ajusta TVA aferent bunurilor aflate în stoc la data la care veți fi reînregistrat ca plătitor de TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

andreis491

#3 Mesaj de andreis491 »

tomac scrie:Puteați să vă întrebați contabilul care este consecința anulării codului de TVA.
Crezi tu ca sunt asa de multi "patroni" care scriu pe forumul asta. Eu spun ca sunt contabilii cei care scriu aici.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Eu zic să citești cu atenție mesajul. Și vezi cum e formulat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

steriel

#5 Mesaj de steriel »

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire cu aceasta declaratie 311. Unei societati i-a fost anulata din oficiu inregistrarea in scopuri de tva conf art 153 alin 9 lit e incepand cu data de 01.05.2015. Dupa demersurile necesare a fost reinregistrata in scopuri tva din 27.05.2015 (tva trimestrial). In anul 2015 nu a avut activiate, prima factura emisa pe 2015 a fost pe data de 30.05.2015(factura emisa cu tva -era deja platitoare de tva din 27.05). Din 16.07.2015 i s-a anulat la cerere inreg in scopuri de tva. La aprilie am depus d300 lunar pe zero. La iunie am depus d300 trimestrial cu tva de plata. La iulie din nou d300 lunar pe zero. Acum cei de la finante spun ca trebuia sa depun si 311 si eu nu inteleg de ce, pt ca societatea nu a emis sau primit nicio factura in perioada 01.05.2015-27.05.2015 si nici nu aveam bunuri pt care trebuia ajustata taxa. Ma puteti ajuta, va rog?

Scrie răspuns