SC cu 2 puncte de lucru

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vasilec857

SC cu 2 puncte de lucru

#1 Mesaj de vasilec857 »

Buna ziua!

Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea situatie:
Un SRL neplatitor tva, platitor 3% are 2 puncte de lucru, fara salariati ca abia s-a infiintat. Un punct de lucru in sector 2 si celalat punct de lucru in sector 3. Sediul social este in sector 2.

Intrebari:
1. Pentru pct. de lucru din sector 2 am depus la ANAF sector 2 declaratia privind sediul secundar. Pentru pct. de lucru din sector 3 la care ANAf depun, la 3 sau acolo unde este sediul social?
2. La pct. de lucru din sector 2 nu exista salariati, activitatea desfasurand-o administratorul firmei. La pct. de lucru din sector 3 va exista 1 angajat. Voi depune 010 la sector 3 sau la sectorul 2 unde este sediul social??
3. Cum trebuie sa configurez in SAGA C firma cu 2 puncte de lucru?

Multumesc anticipat!

paturcai

Re: SC cu 2 puncte de lucru

#2 Mesaj de paturcai »

1. Declaratia privind punctul de lucru (fara salariati) se depune in raza de resedinta in care firma este arondata (sector 2 in cazul de mai sus) chiar daca este intr-un alt sector.
2. Formularul 010 se depune la sectorul 2 (aceeasi explicatie ca la punctul 1)
3. COnfigurarea o veti face adaugand si folosind analitice la conturile respective (371, 378, 4428, 607, 707, 4427) de forma 371.02 pentru pct. lucru sector 2, respectiv 371.03 pentru punctul de lucru din sector 3 (unde 02 si 03 reprezinta numarul de sector de exemplu)
Pentru o supercontabilitate (unde este SeptimiuV de la care am luat eu expresia asta?!) faceti analitice si la cheltuieli.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

vasilec857

#3 Mesaj de vasilec857 »

Multumesc! @paturcai

Mai am o intrebare:

1. Din magazinul de la pct. de lucru 1 se ia marfa si se duce la magazinul de la pct. de lucru 2. Ce document se intocmeste in cazul acesta, avand in vedere ca la magazinul 1 exista NIR cu acea marfa, dar faptic ea nu mai este, se duce la magazinul 2?
2. Cum se inregistreaza in contabilitate acest lucru?

Multumesc si va doresc o zi minunata!

Cristina

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

1. Transferul se face pe baza de aviz
2. Avand in vedere ca lucrezi global-valoric in intrari adaugati un aviz pe un furnizor fictiv de exemplu TRANSFER.
In aviz adaugi o linie pozitiva la punctul de lucru pe 371.XX unde ajunge marfa si o linie negativa pe 371.XX de unde pleaca marfa
in final avizul trebuie sa aiba valoare zero
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

vasilec857

#5 Mesaj de vasilec857 »

Va multumesc pentru explicatii!

Dar nu se stie de la inceput pretul de vanzare pe care trebuie sa-l scriu la ,,intrari". Magazinul e de cosciuge, servicii funerare.
De exemplu am achizitie de cosciug de 150 lei dar pretul cu care-l vinde difera de la un caz la altul.
1. In acest caz trebuie tot gestiune global-valorica sau se poate si cantitativ valorica si-i pune pretul de vanzare dorit?

2. Avand in vedere ca sunt 2 punce de lucru (magazine) voi avea 2 registre de casa. Cum le voi inregistra pe amandoua in sectiunea ,,Registru de casa"?

Multumesc inca o data!

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

1. Pai daca nu stii pretul de vanzare a produsului la data intrarii in gestiune nu prea ai cum sa tii evidenta global-valoric
2.
tomac scrie:Registrul de casă se întocmește pe casierie. Nu pe gestiune sau pe punct de lucru decât în măsura în care la acel nivel există înființată și casierie. Crearea de analitice la 5311 vă permite obținerea de registru de casă pe fiecare analitic.
sursa: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=12&t=30254
Dar daca doriti neaparat putetii adauga analitice la 5311
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

vasilec857

#7 Mesaj de vasilec857 »

Atunci sa tin evidenta cantitativ-valoric?

Multumesc!

costanc757

#8 Mesaj de costanc757 »

Daca nu aveti pret prestabilit cel mai bine este sa tineti evidenta cantitativ-valoric !

Scrie răspuns