Lichidare S.R.L.- tratament obiecte de inventar in folosinta

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bunoarav

Lichidare S.R.L.- tratament obiecte de inventar in folosinta

#1 Mesaj de bunoarav »

Buna ziua, pentru un S.R.L. care urmeaza sa se inchida voluntar care este tratamentul contabil pt. niste obiecte de inventar aflata in folosinta. Mentionez ca societatea a realizat profit si urmeaza sa plateasda dividende, deci nu are pierderi de acoperit si nici furnizori neplatiti. De asemenea are toti clientii incasati.
Mai exact este vorba de niste mobilier si niste aparate si dispozitive electrice de uz comun gen radio, prelungitoare, cabluri, precum si niste componente de calculator, toate in valoare totala de aprox 10.000 lei.
Din variantele de mai jos care este cea mai corecta, sau ce imi recomandati ?
1) pot sa le casez avand in veder ca sunt date in folosinta de mai mult de un an, facand odata cu inventarierea un proces verbal in care sa constat ca sunt uzate.
2) pot sa le vand la o valoare mai mica decat valoare de intrare catre terti avand in vedere gradul de uzura a acestora, constatat in urma inventarierii. Si aici am o interbare daca le cumpara administratorul ajung cumva la problema "persoanelor afiliate si dosarul preturilor de transfer" sau avand in vedere ca aceste bunuri sunt practic consumate / "amortizate" este ok ?
3) sa le vand administratorului la valoarea de intrare a acestora ca sa scap de ele.

Presupunand ca nu este buna nici o varianta de mai sus, care este cursul normal de urmat ?

Va multumesc si va doresc o zi buna tuturor.

pinteae

Re: Lichidare S.R.L.- tratament obiecte de inventar in folos

#2 Mesaj de pinteae »

Dupa parerea mea, o combinatie de variante ar fi posibila:
- casezi obiectele uzate. Dar sa detii dovada efectiva a casarii/dezmembrarii. Una dintre dovezi ar fi predarea deseurilor electrice rezultate din casare;
- sa le vinzi catre terti. Daca le cumpara asociatul(asociatii), ar fi bine sa detii un raport de evaluare;
- sa le cuprinzi in documentatia privind lichidarea societatii, tot la o valoare de reevaluare si sa fie considerate venituri din lichidarea unei p.j.
Eugen Pintea

bunoarav

Re: Lichidare S.R.L.- tratament obiecte de inventar in folos

#3 Mesaj de bunoarav »

Multumesc foarte mult pentru raspuns, o seara buna va doresc .

Scrie răspuns