Buna ziua!
Am de stornat NC 5314=4551.2 si 542.2=5314 din sept. In octombrie plata s-a facut prin banca. Dac inregistrez 542.2=5314 imi arata in reg.casa suma cu rosu, ceva nu e bine. As putea inversa conturile pt. a putea storna ambele NC din sept cu suma pozitiva?
Multumesc!
stornare din registrul casa
Re: stornare din registrul casa
Și cum ai înregistrat la casă ceva ce ai achitat prin bancă?
Simplul fapt că apare cu roșu e pentru a te avertiza nu că ar fi eronat.
Simplul fapt că apare cu roșu e pentru a te avertiza nu că ar fi eronat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
In septembrie am facut creditare asociat 5314=4551.2 si apoi am platit 542.2=5314, insa nu am mai trecut pe cheltuieli suma din 542.2, nu am mai facut in septembrie 625=542.2. Acum trebuie sa stornez din sept. cele 2 inreg. si sa inreg,in octombrie 542.2=5124 si 625=542.2, pt. ca diurna din septembrie a ramas neachitata. In octombrie s-a achitat diurna pt. sept.si octombrie. Fiind sfarsit de trimestru am lasat intentionat sold in 542, doar pt. a fi evidentiata suma, stiind ca in octombrie voi face transfer din banca.
Tot nu pricep de ce ai storna. Nu are logică.
Trece pe cheltuieli diurna și se rezolvă problema. Și dacă e până acolo fă restituirea creditării și faci 4551=5314. De ce crezi că ar fi o problemă?
Trece pe cheltuieli diurna și se rezolvă problema. Și dacă e până acolo fă restituirea creditării și faci 4551=5314. De ce crezi că ar fi o problemă?
Pai eu calculez la sfarsitul fiecarei luni cata diurna trebuie platita. As putea probabil chiar sa sterg NC facute de mine in septembrie si sa inregistrez normal in octombrie, dar credam ca trebuie sa evidentiez lunar diurna si cum nu s-a platit am vrut sa se vada in sold la 542, cum ca ea este calculata. Daca as devalida sept. si sterge Nc nu ma afecteaza la calculul impozitului, nu, avand in vedere ca nu am trecut suma pe cheltuiala, pe 625, asa e?
As fi vrut sa stornez ca sa pot debita ct. 542 prin 5124, dar nu pot face asta pt. ca deja am sold la 542 care s-a debitat prin ct.5314 si de aceea vroiam sa stornez. Sau e o aiureala?
Păi de ce faci așa? Acorzi avans spre decontare și la prezentarea decontului se știe care e valoarea diurnii cuvenite.
Acordarea avansului spre decontare e una, decontarea lui efectivă e alta.
Practic la o înregistrare de tip 542=5314 ai contabilizat diurna. Salariatul prezintă decontul și se justifică avansul primit. Dacă ar avea diurnă ai contabiliza 625=542 la data prezentării decontului.
Acordarea avansului spre decontare e una, decontarea lui efectivă e alta.
Practic la o înregistrare de tip 542=5314 ai contabilizat diurna. Salariatul prezintă decontul și se justifică avansul primit. Dacă ar avea diurnă ai contabiliza 625=542 la data prezentării decontului.
Nu reusesc sa stapanesc partea asta cu diurna.
Deci eu cand inregistrez 542=5314/5124/4551 acord avans spre decontare si doar cand fac 625=542 se calculeaza conform decontului daca trebuie restituita sau platita diferenta salariatului. Si in cazul in care nu acord avans spre decontare si nici nu prezinta decont la sfarsitul unei luni atunci nu inregistrez nimic in luna respectiva. Atunci inregistrarile mele din septembrie nu isi aurostul. M-am gandit sa sterg cele 2 NC, dar nu pot face asta pt. ca 542 s-a reevaluat la sfarsitul lunii septembrie si cum am inregistrata o suma in 6651 mi s-ar modifica calculul impozitului pe profit. Atunci inversez inregistrarile in octombrie si apoi adaug NC corecte, iar pe viitor voi stii cum sa procedez. Am inteles corect?
Multumesc frumos!
Deci eu cand inregistrez 542=5314/5124/4551 acord avans spre decontare si doar cand fac 625=542 se calculeaza conform decontului daca trebuie restituita sau platita diferenta salariatului. Si in cazul in care nu acord avans spre decontare si nici nu prezinta decont la sfarsitul unei luni atunci nu inregistrez nimic in luna respectiva. Atunci inregistrarile mele din septembrie nu isi aurostul. M-am gandit sa sterg cele 2 NC, dar nu pot face asta pt. ca 542 s-a reevaluat la sfarsitul lunii septembrie si cum am inregistrata o suma in 6651 mi s-ar modifica calculul impozitului pe profit. Atunci inversez inregistrarile in octombrie si apoi adaug NC corecte, iar pe viitor voi stii cum sa procedez. Am inteles corect?
Multumesc frumos!