activitate secundara

ciobanum

activitate secundara

#1 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, am cateva probleme si nu stiu cum e corect sa procedez.
1. O srl cu CAEN principal 4771 ```comert cu amanuntul al imbracamintei in magazine specializate``, poate achizitiona marfa de la o srl si sa o vanda la alta srl? sau se considera comert cu ridicata? valoarea marfii pe care ar vrea sa o vanda ar fi cam 25.000 lei.
2. Daca firma cu cod CAEN de mai sus presteaza si o alta activitate, de ex. prestari servicii de instalatii electrice, avand aceasta activitate in actul constitutiv al firmei, ce ar trebui sa faca firma ca sa fie corecta operatiunea? trebuie schimbat codul CAEN daca cifra de afaceri obtinuta din activitatea secundara e mai mare decat ca din activitatea principala? In decontul 300 de TVA si bilantul la dec.2015 ar trebui trecut CAEN al activitatii secundare?
3. pentru achizitia unui consumabil s`a platit avans cu factura si bon nefiscal, apoi s`a facut factura finala si bonul fiscal. E corect sa inregistrez bonul nefiscal?
Multumesc!

ciobanum

Re: activitate secundara

#2 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, va rog, ma ajuta cineva? Multumesc

balazse

#3 Mesaj de balazse »

1. Daca in actul constitutiv iti apare si activitatea respectiva atunci il poti efectua linistit.
2. Idem pct. 1, daca consideri ca noua activitatea va fi cea specifica atunci va fi cazul sa si modifici in cel principal.
3. Cum sa inregistrezi bonul nefiscal? Si atunci ce faci cu bonul fiscal?

ciobanum

#4 Mesaj de ciobanum »

Buna dimineata!
Multumesc pentru raspunsuri.
In ceea ce priveste bonul nefiscal, situatia e astfel: achizitie de la Hornbach, s`a emis mai intai o comanda in care se mentioneaza plata unui avans, nu am bon fiscal sau chitanta pentru plata acestui avans. Peste cateva zile s-au emis: mai intai factura totala si bonul fiscal, apoi o factura storno cu avansul si un bon nefiscal pentru suma de avans cu minus, adica: factura storno val.totala -50 lei si bon nefiscal -50 lei. Cum procedez cu bonul nefiscal? Multumesc

Scrie răspuns