contul 332

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
todaz

contul 332

#1 Mesaj de todaz »

Buna!

Avem o lucrare care tine 2 luni. Aceasta lucrare este impartita in trei faze. Prima faza este terminat la sf lunii noiembrie.Receptia partiala, Devizul se face pe noiembrie, am facturi de la furnizori pe noiembrie.Bonuri de consum pentru materiale consumate am pe noiembrie.Dar factura depunem la client la inceputul lunii decembrie.
Eu in acest caz trebuie sa inregistrez pe 332=711? si trebuie sa inregistrez valoarea fara tva care se va factura la incep lui decembrie?
Si in luna decembrie fac 711=332 cu aceeasi suma?
Si unde trebuie sa introduc in saga?

Multumesc!

tomac

Re: contul 332

#2 Mesaj de tomac »

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

todaz

#3 Mesaj de todaz »

Multumesc.Am citit.
Problema este ca eu nu am facut gestiune separata.Facturile le am introduse la celelalte intrari.
Noi nu suntem o firma de constructii, suntem o firma de servicii.Dar avem un contract care include si serviciile prestate de noi.
Adica este vorba de o casa care are nevoie de fungicizare:adica demolare-fungicizare-reconstructie.Si pentru partea de demolare-reconstructie avem subcontractant.Cu subcontractantul avem contract pe manopera.Deci toate materialele de constructii si fungicizare trece prin noi.Si subcontracctantul imi factureaza manopera pt demolare si reconstructie.

De asta eu nu am facut gestiune separata.Eu ma gandeam ca inrestre doar valoarea pe 332=712 si luna viitoare fac 712=332.
Este bine asa?

todaz

#4 Mesaj de todaz »

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu e nevoie să ai altă gestiune. Dacă ai partea de stocuri poți face chestia descrisă în topic. Nu se aplică doar la construcții ci la orice prestare de servicii.
Și monografia e la fel cu cea din linkuk tău chiar dacă folosești SAGA.
În producție în detalii poți opera și pe nedefinit acele servicii primite de la terți legate de serviciul prestat de tine nu doar bunuri consumate.

todaz

#6 Mesaj de todaz »

Multumesc!

todaz

#7 Mesaj de todaz »

Am facut pasii cum ati descris.
Am ajuns la partea Productie, dar acolo nu stiu ce valori trebuie sa trec la pret prestabilit, valoare, consumuri.
Si in partea de jos?

M-am blocat. ca eu daca am deja facturile la intrari, am bonuri de consum la ele.Se dubleaza bonurile?

tomac

#8 Mesaj de tomac »

La preț prestabilit nimic. La consumuri nimic.
În partea de detalii se pot opera consumurile de bunuri. Dacă deja acestea au fost operate prin bonuri de consum, aveți 2 opțiuni:
1. ștergeți bonurile de consum și le re-introduceți aici
2. nu le ștergeți și în producție operați în partea de consumuri, pe nedefinit, o linie cu valoarea lor
orice serviciu primit în legătură cu serviciul prestat de dvs, îl operați prin intrări pe cont de cheltuială dar pentru a fi reflectat în valoarea serviciilor în curs de execuție în operați în producție pe nedefinit.

todaz

#9 Mesaj de todaz »

Multumesc frumos!

Scrie răspuns